19 Kasım 2019 09:43

Buldan: Kadınların Meclisteki sesi ve itirazı olmaya devam edeceğiz

Partisinin Kadın Grubu Toplantısı’nda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 25 Kasım dolayısıyla AKP-MHP iktidarına “Kadınların hiçbir kazanımını sizin insafınıza teslim etmeyeceğiz" dedi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla toplanan Kadın Grubu Toplantısı’nda konuştu. Toplantıya DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit ve HDP Kadın Meclisi bileşenleri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Beyaz Tülbentli anneler ve HDP’nin önceki Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın annesi Münire Yüksekdağ katıldı. 

Buldan, yaşamını yitiren Türk tiyatrosunun usta isimlerinden Yıldız Kenter için başsağlığı dileyerek konuşmasına başladı.

25 Kasım 1960’ta diktatörlüğün askerleri tarafından tecavüz edilerek vahşice öldürülen Mirabel kardeşlerin verdiği mücadeleye değinen Buldan, tutuklu bulunan Kürt kadın siyasetçileri, mücadele eden anneleri ve kadınları selamladı.

"KADINLAR KORUNMASIZ KALSIN İSTİYORLAR"

Kadına yönelik şiddetin dünya ölçeğinde en yüksek düzeylerde yaşandığı bir ülke gerçekliğine sahibiz" diyen Buldan son 3 yılda bin 236 kadın katledildiğini belirtti. Buldan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kadınlar, depremde, kazada, savaşta ölmedi. Göz göre göre sokak ortasında devletin, polisin, yargının, siyasetin, Meclis’in gözleri önünde işlenen cinayette katledildiler. Ne yazık ki artık tekil cinayetleri aşan toplu bir kadın katliamıyla karşı karşıyayız. Hal böyleyken; AKP hükümeti, şiddeti önleyeceğine, kadınları şiddete karşı koruyan yaptırım ve tedbirleri kapsayan İstanbul Sözleşmesi’ni ortadan kaldırmanın yollarını aramaktadır. Yani istiyorlar ki; daha fazla şiddet olsun ve kadınlar korumasız kalsın.

"HİÇBİR KAZANIMI SİZİN İNSAFINIZA TESLİM ETMEYECEĞİZ"

İktidar benzer şekilde kadın yoksulluğu korkunç boyutlardayken, kadın işsizliği yüzde 40’lardayken, kadınların nafaka hakkına da göz dikmiş durumda. Evet, onlara şunu söylemek istiyorum; kadınların hiçbir kazanımını sizin insafınıza teslim etmeyeceğiz. Bu kazanımlar kadınların ağır bedel ödeyerek elde ettiği kazanımlardır. Bunlara gözümüz gibi bakmaya ve korumaya devam edeceğiz. Bütün kadınların Meclis’teki sesi ve itirazı olmaya devam edeceğiz. HDP oldukça kadınlar asla korumasız ve yalnız kalmayacaktır.” (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Üniversite öğrencisi Güleda Cankel erkek arkadaşı tarafından öldürüldü

SONRAKİ HABER

Siverek'teki katliam davasında AKP eski Milletvekili İzol için takipsizlik kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa