İran Hükümet Sözcüsü, ülkedeki internet yasağının süreceğini belirtti
İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, ülke genelinde devam eden internet yasağının süreceğini belirtti ve "Eyaletlerde güvenliğin sağlandığından emin olunması halinde erişim sağlanacak" dedi.

Fotoğraf: AA
İLGİLİ HABERLER

İran’da internet yasağına rağmen protestolar devam ediyor

İran’da benzin zammına karşı gösteriler sürerken hükümet "yardım" vadetti
İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, eyaletlerde güvenlik sağlanana kadar internet yasağının devam edeceğini bildirdi.
İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, başkent Tahran'da basına açıklama yapan Rebii, protesto gösterilerinin ardından ülke genelinde devam eden internet erişiminde kesintiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
İnternet erişiminin, benzin zammından sonra patlak veren şiddet içerikli gösterileri kötüye kullanmak için kullanıldığını öne süren Rebii, "Eyaletlerde güvenliğin sağlandığından ve (internetin) kötüye kullanılmadığından emin olunması halinde internet erişimi tedricen sağlanacaktır" dedi. Erişimi kesme kararının Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi tarafından alındığını söyleyen Rebii, "Halkın duyduğu endişelerini anlıyoruz ancak ülkedeki huzurun korunması daha büyük meseledir" ifadesini kullandı.
#INTERNET4IRAN ETİKETİLYE KAMPANYA
İran'da 4 gündür devam eden internete erişim engeline dikkati çekmek için sosyal medyada kampanya başlatıldı. Sosyal medya kullanıcıları, internet yasağını dünya kamuoyuna duyurmak için Twitter'da #internet4iran etiketi açtı.
İnterneti olan İranlı kullanıcılar ise erişim engeli kararının birçok aksamaya ve vatandaşların mağduriyetine yol açtığını ifade ediyor. (AA)
Evrensel'i Takip Et