Gıda-İş'ten 25 Kasım açıklaması: Kadın cinayetlerini durduralım
DİSK/Gıda-İş Sendikası Genel Sekreteri Olcay Ozak, 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü kapsamında yaptığı açıklama "Biriken öfkemizi bir değiştirici güce dönüştürmek elimizde" dedi.
Fotoğraf: Ezgi Görgü/EVRENSEL
DİSK/Gıda-İş Sendikası Genel Sekreteri Olcay Ozak, 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla açıklama yaptı. "Kadın cinayetlerini durduralım" başlıklı açıklamada "Evde, işte, sokakta, hayatın her alanında şiddetin son bulması için örgütlü yaşam örgütlü çalışma" denildi.
"Özgürlükler ve haklar mücadelesinin her zaman içinde ve en önünde yer alan kadınlar şimdilerde 'Ölmek İstemiyoruz' isyanıyla mücadeleye davet ediyor kız kardeşlerini" denilen açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı:
"Ekonomik kriz ile derinleşen yoksulluk kadına ve çocuğa yönelik şiddeti artırdığı gibi yine kadınların işsizlik oranını yükseltiyor. Artan işsizlik oranları kadınların güvencesiz işlerde çalışmasına neden oluyor. Geçim zorluğunun, açlığın, işsiz kalma tehdidinin, uzun mesailerin, aşırı sömürünün sonucu giderek kötüleşen çalışma koşullarının tüm zorlukları kadınların ömrünü törpülüyor.
Türkiye tarihinde daha önce görülmemiş nitelikte sorunlar gündemde iken, kadın cinayetleri, vahşileşen şiddet olayları, çocuklara dönük her türden istismar da artıyor.
Kadınlar sadece yoksullaşmıyor aynı zamanda eşitsiz olan konumları daha da kötüleşiyor. Kadınların katledilmesine bir meşruluk zemini sağlanıyor, katillerin sırtları sıvazlanarak her daim haklılık payı veriliyor. Her alanda şiddet artıyor.
İşyerlerinde yaşanan mobbing ve taciz olaylarının yaygınlığı yaşananları sıradanlaştırdığı gibi kendimizi yalnız ve çaresiz hissetmemize sebep olabiliyor.
Oysa ki asla çaresiz değiliz!
Asla yalnız değiliz!
Aynı sorunu yaşayanlar aynı tarafta buluşurlar..!
Ve kurtuluş ancak örgütlü olursak mümkün olur…
Ekonomik, psikolojik, fiziksel tüm şiddet biçimlerine karşı ortak bir mücadele şart.
Krizin, şiddetin, eşitsizliğin yükünü taşımak istemiyoruz..
Çalışırken mobbinge uğramak, taciz edilmek, şiddet görmek, ölmek istemiyoruz!
Krizin faturasını ödemek istemiyoruz!
Evde, işte, sokakta hayatın her alanında şiddetin son bulması için örgütlü yaşam örgütlü çalışma…
Zamlara, işten atmalara, uzun çalışma saatlerine, ödenmeyen ücretlere karşı 'Gücümüz Birliğimiz' diyeceğiz.
Bu sözü büyütmek ve biriken öfkemizi bir değiştirici güce dönüştürmek elimizde!" (İstanbul/EVRENSEL)