İzmir Barosu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi kadınlar için protokol imzaladı
İzmir Barosu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında şiddet mağduru kadınlara yönelik güçlendirme ve farkındalık çalışması yapmasını sağlayacak "Ortak Hizmet Protokolü" imzalandı.
Fotoğraf: İzmir Barosu
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde İzmir Barosu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında şiddet mağduru kadınlara yönelik güçlendirme ve farkındalık çalışması yapmasını sağlayacak "Ortak Hizmet Protokolü" imzalandı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Barosu ile çok anlamlı bir protokole imza attıklarını ifade ederek, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Barosu’nun kardeş kuruluşlar gibi çalıştığını ifade etti. Soyer, "Kadına yönelik şiddete karşı imzalayacağımız protokolle en azından İzmir’de kadına karşı şiddeti önleme yönünde bir güç yaratmayı, kadınlarımızı yalnız bırakmamayı hedefliyoruz” dedi.
İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel de, kadına yönelik şiddet, çocuğa yönelik şiddet, istismar vakaları ve her türlü hak ihlallerine karşı yerel yönetimlerle işbirliği yapmadan, yerel yönetimlerle birlikte hareket etmeden şehrin kılcal damarlarına ulaşmanın ve en küçük yerdeki mağduriyetleri ortaya çıkarmanın mümkün olamayacağını ifade etti.
Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Her gün şiddet haberleriyle, ölüm haberleriyle, mağduriyet haberleri ile geliyor. Merkezi iktidardan önlem almasını, acil önlem paketini açıklamasını bekliyoruz, İstanbul Sözleşmesi uygulansın istiyoruz. Ama ne yazık ki merkezi hükümet bu konuda bir adım atmıyor. Tam tersine kazanımları geri götürmek için bir çaba içerisinde, tam da İstanbul Sözleşmesi’ni etkisizleştirmek için bir gayretin içinde. Nafaka hakkından tutun, istismar mağduru genç kızlarımızı istismarcısıyla evlendirecek değişiklik tekliflerine kadar kamuoyunun gündemini meşgul eden ama kadını korumaya yönelik, kadına yönelik şiddeti ortadan kaldırmaya yönelik hiçbir önlem içermeyen bir dizi söylem. Tam da buna karşı çıkıyor ve diyoruz ki, biz merkezi iktidarı beklemek zorunda değiliz, yerel yönetimlerle sivil toplum kuruluşları, barolar el ele verip bu konudaki adımı yerelden başlatabilirler. Biz bunun Türkiye’deki örneği olmak istiyoruz. Bunu başarabileceğimizi inanıyoruz. Bugün bu protokolü imzalıyor olmak bu anlamda bizim için de çok değerli.” (İzmir/EVRENSEL)