27 Kasım 2019 08:43
/
Güncelleme: 28 Kasım 2019 06:10

İzmir'de hekime şiddet: Sağlık raporu vermediği bahanesiyle doktora kafa attı

İzmir'de bir kişi, istediği raporu vermediği gerekçesiyle Doktor Ali Erhan Kiriş'e saldırdı. Saldırgan kaçtı, Doktor Kiriş kendisine hakaret edip şiddet uygulayan kişiden şikayetçi oldu.

İzmir'de hekime şiddet: Sağlık raporu vermediği bahanesiyle doktora kafa attı

Doktor Ali Erhan Kiriş'in (sağda) saldırıya uğradığı anın görüntüsü | Fotoğraflar: DHA | Kolaj: Evrensel

İzmir'in Gaziemir ilçesi 6 No'lu Aile Sağlık Merkezine (ASM) ehliyet için sağlık raporu almaya gelen bir kişi, kaydının başka bir ASM'de olması nedeniyle rapor vermeyeceğini söyleyen Doktor Ali Erhan Kiriş'e hakaret edip saldırdı. Doktor Kiriş, "Küfür ettikten sonra, 'Niye küfür ediyorsun?' dedim. Sonra dönüp saldırmaya başladı" dedi. İzmir Tabip Odası da konunun takipçisi olduklarını açıkladı.

Olay, 7 Kasım'da Gaziemir 6 No'lu ASM'de yaşandı. Adı henüz belirlenemeyen bir erkek, Doktor Ali Erhan Kiriş'e ehliyet için sağlık raporu almak istediğini söyledi. Kiriş, kaydı başka bir ASM'de olan kişiye, kendisinin rapor veremeyeceğini söyledi. Bunun üzerine, başka bir doktorun odasına giren şüpheli, durumu iletti. Bir kez daha olumsuz yanıt alan şüpheli, yeniden Kiriş'in odasına girip hakaret etti. Kiriş'in "Neden küfür ediyorsun?" diyerek, tepki göstermesi üzerine de doktora kafa attı. Şüpheli, doktoru darbettikten sonra kaçtı. Doktor Ali Erhan Kiriş, karakola giderek şikayetçi oldu.

RAPOR VERMEDİ BAHANESİYLE SALDIRDI

Doktor Ali Erhan Kiriş

Doktor Ali Erhan Kiriş | Fotoğraf: DHA

Doktor Ali Erhan Kiriş, "Odama geldi ve ehliyet için sağlık raporu almak istediğini söyledi. Ben de hangi ASM'ye kayıtlı olduğunu sordum, buraya kayıtlı olmadığını söyledi. Ben de bunun üzerine raporu vermeyeceğimi söyledim. Daha sonra odadan ayrıldı, kısa süre sonra tekrar geldi ve malum olay yaşandı. Bunlar daha önce tattığım duygular değil, o yüzden değişik hissettim. Elmacık kemiğime doğru kafa attı ve gözümün altı morardı. Umarım bir daha böyle bir olay yaşanmaz. İzmir Tabip Odası ve Aile Hekimleri Derneğine benimle ilgilendikleri için çok teşekkür ediyorum" dedi.

İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Lütfi Çamlı, "Olayı öğrenir öğrenmez her zaman yaptığımız gibi avukatlarımızı görevlendirdik. Hekim arkadaşımıza ne gerekiyorsa yapacağımızı, yanında olduğumuzu söyledik" diye konuştu.

Polisin, saldırganı yakalamak için çalışmalarına devam ettiği bildirildi.

Doktor Ali Erhan Kiriş'in saldırıya uğradığı anın görüntüsü

Doktor Ali Erhan Kiriş'in saldırıya uğradığı anın görüntüsü | Fotoğraf: DHA

(İzmir/DHA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yoksulluk sınırı kırmızı çizgi

Yoksulluk sınırı kırmızı çizgi

600 bin işçiyi kapsayan kamu toplu sözleşmesi görüşmeleri dün başladı. Ek iş yapmadan geçinemez hale gelen işçilerin temel talebi yoksulluk sınırının üzerinde ücret. Kamuda 4 ayrı kuşaktan savunma sanayi işçilerinin aktardığı deneyimler de taleplerin ancak birlik olup, mücadeleyi göze alınca kazanılabildiğini gösteriyor.

Ücretler yoksulluk sınırının üzerine çıkarılsın

Vergi kesintileri yüzde 15’le sınırlı tutulsun

İkramiye ve ek ödemeler vergi kesintisi dışında bırakılsın

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Mardin’de kayyım 3 ayda 301 işçiyi işten attı.

Evrensel'i Takip Et