Üniversiteye kirayı ödeyebilmek için koşturmaya mı geldim?
Tiyatroya gidebilmek benim de hakkım, konsere, sinemaya... Çalışırken değil konserden sinemaya koştururken yorulmak istiyorum ben. Bunlar lüks istekler olmamalı.
Anadolu Üniversitesi öğrencisi
Ben bir öğrenciyim, okuduğum bölümü seviyorum. Ama aynı zamanda da çalışmak zorundayım. Gün geliyor 19 saat evimden dışarıda olduğum oluyor. Ne zaman uyuyacağım, ne zaman okuyacağım? Hangi ara uykumu alıp derse nasıl gideceğim?
Benim okumam gerek. Kitapların bir öğrenci olarak bana ücretsiz olması gerek. Çok basit, öğrenciyim ben. Benim vakit de satın almam gerek, alacağım kitapları okuyacak vakti dahi doğru düzgün bulamıyorum. Eğitim hakkım veriliyor gibi görünüyor ama ev okul iş arası koşturmacada ben kendimi ne kadar geliştirebilirim? Kirayı ödeyebilmek için koşturmaya mı geldim üniversiteye yoksa kültürel faaliyetlerle kendimi geliştirmek için mi? Temel ihtiyaçlarımı karşılayabilmek için en verimli olabileceğim yaşlarımda enerjimi sadece geçinebilmeye harcıyorum.
Ben bir öğrenciyim. Okurken değil, mezun olduktan sonra çalışmak istiyorum. Okurken tek görevim; okumalar yapmış kendini gerçekleştirmiş, potansiyelinin farkına varmış bir birey olmak olmalı.
SORUNUM GEÇİM SIKINTISI DEĞİL SINAVLAR OLMALI
Yorulma, hasta olma lüksüm yok. Tiyatroya gidebilmek benim de hakkım, konsere, sinemaya... Çalışırken değil konserden sinemaya koştururken yorulmak istiyorum ben. Bunlar lüks istekler olmamalı fikrimce. Hakkım olanı istiyorum. Kültürlü gençler ancak ülkenin aydın yüzü olabilir.
Her ay sonu yaklaştığında neyden kıssam diye düşünüyorum. Ben öğrenciyim, derdim geçim sıkıntısı değil “vizelere yeterince hazır mıyım” olmalı.
Kendime vakit ayıramıyor kendimi dinleyemiyorum sadece monoton hayatımdaki koşturmacayı 24 saate nasıl sığdıracağımı düşünebiliyorum. 24 saat mi yetmiyor yoksa benden çalınan bir şeyler mi var?
Okuduğum bölümden mezun olduğumda ise iş bulabileceğimin garantisi yok. Aldığım KYK kredisini iş bulamazsam nasıl ödememi bekliyorlar? Okurken geçim sıkıntısı düşündüğüm gibi mezun olduktan sonra da geçim sıkıntısına sürükleniyorum. Hayatım boyunca borç içinde veya fazla mesai yüzünden az sosyal hayatla yaşamak istemiyorum.