Çukurova Üniversitesi öğrecisi kadınlar sorunlarını tartıştı
Çukurova Üniversitesi Kadın Çalışmaları Topluluğu’nun çağrısıyla bir araya gelen kadın öğrenciler, sorunlarını ve çözüm yollarını tartıştı.
Fotoğraf: Ekmek ve Gül
Çukurova Üniversitesi Kadın Çalışmaları Topluluğu’nun çağrısıyla, Adana Kadın Platformundan Avukat Sevil Aracı ve kadın öğrencilerin katılımıyla "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" etkinlikleri kapsamında forum düzenlendi. Forumda kadın dayanışmasının, birlik oluşturmanın mücadeleyi güçlendireceği üzerinde duruldu.
İBBF 4. Sınıf öğrencisi Seren, üniversitede yaşanan tacizlere değinerek, etkin bir taciz önleme biriminin oluşturulması gerektiği üzerinde durdu. Seren, “Üniversitemizde aynı zamanda bir kadın çalışmaları kulübüne ihtiyaç vardır” dedi.
"SORUN SINIFSALDIR"
Hukuk öğrencisi Rojda ise yasal boşluklara değindi. Avukat Sevil Aracı ise “Üretim ilişkileri değiştikçe yerleşik hayata bağımlı kalınması sonucu kadının üretim içerisinde rolü silikleşiyor” diyerek ev içinde hapsedilen üretim gücü elinden alınan kadının geriye düştüğünü ifade etti. Üretim sürecinin dışında bırakılan kadının ikincil konuma itildeğinde hemfikir olan kadın öğrenciler “Kadın sorunu temelde sınıfsal sorundur” vurgusu yaptı.
"HÜKÜMET POLİTİKALARI KADINI AİLE İÇİNDE KONUMLANDIRIYOR"
Kadın öğrenciler, hükümetin kadına bakış açısıyla mücadele etmenin önemine dikkat çekti. Öğrenciler yaşanan durumu “Hükümet politikaları kadını kadın olarak görmüyor, aile içinde konumlandırıyor, sosyal yaşam içerisinde görmek istemiyor” şeklinde açıkladı.
Forumda kulüp kurulmasıyla beraber daha çok kadına ulaşılabileceği, dayanışma ve birlik içinde kadının yalnız hissetmeyerek daha rahat mücadele edebileceği üzerinde duruldu. Kulüpleşmenin ihtiyaç olduğunda hem fikir olan öğrenciler şiddeti önleme birimini önlerine hedef koyarak buluşmayı sonlandırdı. (EKMEK VE GÜL)