23 Aralık 2019 12:26
/
Güncelleme: 12:45

İzmir’in Menemen ilçesinde 89 yıl önce, şeriat yanlıları tarafından katledilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki için Kubilay Anıtı’nın bulunduğu Yıldıztepe şehitliğinde resmi tören düzenlendi. Çok sayıda İzmirli soğuk ve yağmurlu havaya rağmen “Demokrasi ve Laiklik” talebiyle yürüdü.

DEMOKRASİ VE LAİKLİK YÜRÜYÜŞÜ

Resmi törenin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri, meslek örgütlerinin temsilcileri ve İzmirliler “Demokrasi ve Laiklik Yürüyüşü”ne katılarak Menemen Stadyumu’ndan Kubilay Anıtı’na kadar yürüdü. Yürüyüşün ardından yapılan anma töreninde Soyer, Menemen Olayı’nın Cumhuriyet’in hangi bedellerin sonucunda bugünlere geldiğinin kanıtı olduğunu söyledi. Soyer, Cumhuriyet değerlerini yıkmaya çalışanların karşısında milyonlarca Kubilay olduğunu vurguladı.
 
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ise Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki’yi anarken, aslında tüm Cumhuriyet şehitlerini andıklarını ifade etti. Törene eski İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı.
 
Asteğmen Kubilay’ı anma etkinlikleri kapsamında sabahın erken saatlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl on üçüncüsü düzenlenen “Cumhuriyet Şehitleri Ulusal Koşusu”na yüzün üzerinde sporcu katıldı. Büyük erkekler kategorisinde yarışmayı Turgay Bayram birinci, Ramazan Karagöz ikinci, Murat Emektar ise üçüncü bitirdi. Büyük kadınlar kategorisinde yarışmayı Sebahat Akpınar birinci, Sümeyye Erol ikinci ve Demet Dinç de üçüncü tamamladı. (İzmir/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Milyonlar ‘fitre’lik, iftar sofraları boş

Milyonlar ‘fitre’lik, iftar sofraları boş

Erdoğan-Şimşek programıyla ücretleri açlık sınırının altına inen asgari ücretli işçiler ve emekliler, ramazan ayının ilk iftarını boş sofralarda karşılıyor: “Kırmızı eti zaten görmüyorduk, bu sene orucu açacak zeytin bile alamıyoruz…” Diyanet İşleri Başkanlığı da ‘Asgari ücretliler ve emeklilere fitre verilebilir’ fetvası yayımlamıştı.

İftar sofrasına 1 yılda gelen zam: Yüzde 45

Dört sene içinde güllaça gelen zam: Yüzde 1100

Pideye 2 yılda gelen zam: Yüzde 150

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et