30 Ekim 2012 05:46

Urfalı selzedelere sadece 4 çadır!

Urfa’da 3 kişinin ölümü ile sonuçlanan sel felaketi sonrası 4 aileye çadır ve battaniye yardımı yapıldı. Şanlıurfa merkez ve ilçelerinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen sel felaketi nedeniyle çok sayıda ev su altında kaldı, yüzlerce hayvan telef oldu, binlerce dönüm arazideki ürünler yok oldu. S

Urfalı selzedelere sadece 4 çadır!
Paylaş

Sel mağduru Salih Demir çadırların soğuk olduğunu, ancak geceleri burada yatmak zorunda olduklarını söyledi. Selin her şeyi götürdüğünü aktaran Hüseyin Aslan da maddi zarardan çok şimdiki yaşam sıkıntısına dikkat çekti. Yiyecek bir şeyin kalmadığını ifade eden Aslan, “Bu gördüğünüz yatak ve yiyecekler başka yerden geldi. Akrabalarım getirdiler. Artık nasıl yaşanacaksa bu çadırda” diye konuştu.

125 koyununun telef olduğunu söyleyen Halil Aslan ise akrabalarının getirdiği yiyeceklerle idare ettiklerini dile getirdi. 9 kişinin bir çadırda yaşam mücadelesi verdiğini aktaran Halil Aslan, küçük kardeşinin sürekli öksürdüğünü belirtti. Psikolojilerinin bozulduğunu söyleyen Aslan, sel anı ile ilgili şu ifadelere yer verdi: “İki dakikada oldu. İçeri girip çıktım, baktım arabalar havada, hani kağıttan gemi yaparsın ya onun gibi olmuşlar.” (Şanlıurfa/CİHAN)


BARİ BU UYARI DİKKATE ALINSIN Haftalardır şiddetli yağış ve sel uyarıları yapan ancak ne merkezi ne de yerel yöneticiler tarafından dikkate alınmayan Meteoroloji bir kez daha uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Edirne ve Kırklareli çevreleri için şiddetli yağış uyarısında bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde şiddetli yağış beklendiğine dikkat çekilerek, “Yapılan son değerlendirmelere göre Edirne ve Kırklareli çevrelerinde şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli, olunması gerekmektedir.” denildi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

3 gazete, ortak yalan

SONRAKİ HABER

Başbakanı haksız çıkartan rakamlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa