13 Ocak 2020 12:58
/
Güncelleme: 13:09

Sur Belediyesi’nin HDP’li meclis üyeleri görevden uzaklaştırıldı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Sur Belediyesi eş başkanları Filiz Buluttekin ve Cemal Özdemir’in, 21 Aralık’ta tutuklanarak yerine kayyum atanması ardından bu kez partinin Meclis üyeleri görevden uzaklaştırıldı. Belediyenin HDP’li 21 Belediye Meclis üyesinden 6’sı, haklarında “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla açılan dava ve soruşturmalar gerekçe gösterilerek görevden uzaklaştırıldı. 

Eşbaşkan Cemal Özdemir ile birlikte görevden uzaklaştırılan Meclis üyelerinin isimleri şöyle: Sevim Coşkun, Ruşen Tayfun, Halime Akyol, Mürsel Erel ve Yılmaz Eken. (Diyarbakır/MA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İşçiye, düşman hukuku

İşçiye, düşman hukuku

Patronların yüzde 30 zam dayatmasına karşı yayılan grevleri engellemek için adeta düşman hukuku uygulanıyor: Besleme basın devreye sokuldu, valilik eylemleri yasakladı, e-devletten sendika üyeliği engellendi, işçilerin önüne polis-jandarma barikatı çekildi, gözaltılarla gözdağı verildi… Hiçbirinden sonuç alınamayınca ‘suç icadı’yla BİRTEK-SEN Başkanı Mehmet Türkmen tutuklandı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
16 Şubat 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et