24 Ocak 2020 17:30
/
Güncelleme: 17:40

ODTÜ'de düzenlenen 14. Aykut Kence Evrim Konferansı başladı. ODTÜ Biyoloji ve Genetik Topluluğu Üyesi Yasemin Karakaş, "Evrimi konuşmak ülkemizde çok zor bir iş ve evrim kısıtlanmış bir durumda. Türkiye aynı zamanda bilimin kolay yapılmadığı bir ülke ama yılmadan bilim yapmaya, evrimi konuşmaya devam edeceğiz" dedi.

14. Aykut Kence Evrim Konferansı ODTÜ’de başladı. Liseli ve üniversiteli öğrencilerin ağırlıklı olarak katılım gösterdiği konferansın açılışında konuşan ODTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Oral, dekanlık olarak konferansın destekçileri olduklarını söyledi. Türkiye’nin birçok kesiminden; liseli, üniversiteli gençlerin konferansa aktif bir şekilde katılmış olmasının kendisini mutlu ettiğini ifade eden Oral, her bilim dalının ilerleyişinin diğer bilimlerin önünü açtığını, kendisinin de bir Fizik profesörü olarak diğer bilim dallarına da aynı önemi verdiğini söyledi. Geçmişte ancak bilim-kurgu filmlerinde olan şeylerin günümüzde gerçek olduğunu ifade eden Oral, katılımcılara, "Hayallerinizi sınırlamayın, eminim hayalleriniz yakın gelecekte gerçekleşecek ve bunların bir kısmını da siz gerçekleştireceksiniz" dedi.

"EVRİMİ KONUŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Konferansın düzenleyicisi olan ODTÜ Biyoloji ve Genetik Topluluğu Üyesi Yasemin Karakaş konferansın yapılış sürecinde çok çalıştıklarını ve birçok sorunla karşılaştıklarını söyledi. Evrimi anlamak ve izlemek için insanların konferansa gelmesinin kendileri için çok önemli olduğunu belirten Karakaş, "Evrimi konuşmak ülkemizde çok zor bir iş ve evrim kısıtlanmış bir durumda. Türkiye aynı zamanda bilimin kolay yapılmadığı bir ülke ama yılmadan bilim yapmaya, evrimi konuşmaya devam edeceğiz" dedi.  

ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen konferansa bulundukları liselerden gruplar halinde katılan öğrenciler ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden kendi imkanları ile evrim konferansını dinlemek üzere gelen üniversite öğrencilerinin konferansa ilgisi dikkat çekiciydi.

Konferans boyunca Roger Butlin, Nicolas Perrin, Evelyne Heyer, John Gowlett, Lawrence Kirkendall, Anna-Sapfo Malaspinas, John Pannell, Octavia Mateus, Romain Koszul, Emre Keskin, İsmail Kudret Sağlam, Zeynep Koçer, Esra Durmaz, Sibel İnan gibi isimler, genomik evrim, cinsiyetlerin evrimi, insan evriminde ateşin rolü, insanın dünyaya yayılışı, Influenza virüsleri, adaptasyon genetiği konularında sunumlar yapacak. (Ankara/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Çayırhan’da çakal sofrası

Çayırhan’da çakal sofrası

AKP iktidarının özelleştirmek istediği Çayırhan Termik Santrali ve maden işletmesinin ‘adrese teslim’ ihalesi bugün gerçekleştirilecek. İşçiler ve kamuoyu özelleştirmeye karşı çıkarken, adrese teslim ihaleye sicili kabarık patronların katılması bekleniyor. Çayırhan’ı yutacak sofrada IC İçtaş, Cengiz, Kolin, Limak, Alagöz, Ciner, Yıldızlar SSS var. Ödenmeyen işçi ücretleri madenin satış fiyatından fazla!

317.36 milyon TL: Yunus Emre Termik Enerji Santralinin son 3 ayda ürettiği elektriğin değeri

204.9 milyon TL: Aynı dönemde 1000 işçinin ortalama ücretlerden patrona 'maliyeti'

0 TL: Şirket 2021, 2022 ve 2023 yıllarında hiç vergi ödemedi

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et