04 Şubat 2020 14:21

48 saatte 400 araçlık Türkiye askeri konvoyu Suriye'ye geçiş yaptı

Suriye Gözlemevi, dün sabah saatlerinden bu yana Türkiye'ye ait 400'den fazla kamyon ve askeri aracın Suriye'ye geçiş yaptığını duyurdu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Suriye Gözlemevi, Türkiye ordusuna ait askeri konvoyların dün sabah saatlerinden itibaren Suriye'ye yoğun geçiş yaptığının tespit edildiğini açıkladı. Dünden bu yana, zırhlı araçlardan oluşan beş Türk Ordusu konvoyu, personel taşıyıcılar ve kamyonlar Kafr Lusin üzerinden Suriye'ye giriş yaparak Halep ve İdlib kırsalına yöneldi. Bu konvoylardan biri M4 üzerinden Areha bölgesine giderken bir tanesi de Saraqeb'de durdu.

RUSYA'YA KARŞI HAMLE

Buna göre, Pazartesi sabahından beri Suriye topraklarına giren kamyon ve askeri araç sayısı 400'ü geçtiği belirtildi. Bu arada İdlib ve Halep'e doğru yol almakta olan TSK'ye ait tümenler formasyon halinde Halep- Lataika yani M4 karayolu'na - Türk güçlerine ait bir bölge- yönlendi.

Hatay’da da Reyhanlı’daki sınır bölgesinde TIR’lara yüklü tank, obüs ve çeşitli askeri araçlar sınırın çeşitli noktalarına konuşlandırılmak üzere yola çıktı.

Bu durum Türkiye'nin Astana Anlaşması'nı bozduğu yönünde ithamda bulunduğu Rusya'ya karşı bir hamlesi olarak görülüyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İşçi mektubu: Yatırılmayan sigorta primi peşinde koşuyoruz

SONRAKİ HABER

HDP Milletvekili Oruç: Samandağ Belediyesinde, 10 işçinin sözleşmeleri yenilenmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa