05 Şubat 2020 11:35

İsmail Tarman Ortaokulu velileri isyanda: Mahkemeye rağmen imam hatip inadı sürüyor 

Beşiktaş İsmail Tarman Ortaokulu’nun imam hatibe dönüştürülmesine karşı mücadelesi sürüyor: Mahkeme kararı nasıl uygulanmaz?

Fotoğraf, İsmail Tarman Ortaokulu velilerinden alınmıştır. 

Paylaş

Beşiktaş’ta bulunan İsmail Tarman Ortaokulu’nun kademeli olarak imam hatibe dönüştürülmesine karşı veli ve mahallelerin mücadelesi 1.347 gündür sürüyor. Çalmadıkları kapı, başvurmadıkları hukuki yol kalmadığını belirten veli ve mahalleliler, okul önünde yaptıkları eylemle mahkeme kararlarının uygulanmasını isteyerek çocuklarının geleceğine ve okullarına sahip çıkmak için mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Okullarının hukuka aykırı şekilde kademeli olarak imam hatip ortaokuluna dönüştürülmesinin mahkeme kararıyla iptal edildiğini defalarca duyurduklarını belirten veliler, buna rağmen mahkeme kararının hala uygulanmadığını hatırlattı.  

“MAHKEME KARARI NASIL UYGULANMAZ?​”

İsmail Tarman Ortaokulu’na öğrenci almama emrinin hangi makama ait olduğunu ve bunun nasıl mahkeme kararından üstün olabileceğini soran veliler adına yapılan açıklamada konuşan Avukat Arzu Becerik, bu kez de mahalleli tarafından açılan davada İstanbul 10. İdare Mahkemesi’nin İsmail Tarman Ortaokulunun imam hatip yapılması kararını yine iptal ettiğine dikkat çekti. Valilik, il- ilçe milli eğitim müdürlüğü, kaymakamlık ve okul müdürlüğünün zincirleme olarak mahkeme kararının uygulanmamasından sorumlu olduklarını belirten Av. Becerik “Mahkeme kararını uygulama yükümlülüğünü birbirine aktarmakla sorumlulukları sona ermez” dedi. Beşiktaş’ta ortaokulların kapatıldığını, İsmail Tarman Ortaokulu’na kayıt yapılmadığını ancak imam hatiplerde sınıfların yar yarı yarıya boş olduğuna vurgu yapan Becerik “Mahalledeki Nimetullah Mahruki Ortaokulu’nda ise sınıf mevcudu 42 öğrenciye ulaşmış durumda. Bu yetmezmiş gibi, okul şimdi de Şair Emin Yurdakul İlkokulu yanındaki binaya taşınıyor. Yani küçük bir bahçeyi iki okul paylaşacak” diye konuştu. 

Mahallede yaşayan insanların çoğunluğunun çocuklarını ortaokulda okutulmak istediğini ancak çocukların bahçesizliğe, kalabalık bina ve sınıflara mecbur bırakılarak eğitim koşullarının zorlaştırıldığına vurgu yapan Becerik “Rahatsızlıklarını dile getiren velilere de çocuklarını özel okullara göndermeleri önerilmektedir. Ne yazık ki haklarımızın korunması için imza vermemiz yetmedi, dava açtık. Kazandık, yetmedi, kazandığımızı duyurmak zorunda kaldık. Bizler veliler ve Konak Mahallesinde yaşayanlar olarak, kararı uygulatmak, çocuklarımızın geleceğine, okullarımıza, mahallemizin değerlerine, hukuka sahip çıkmak için 1347 gündür nöbet tutuyoruz, nöbet tutmaya devam edeceğiz, çünkü buna mecburuz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

"Genel Kurul DİSK’in birliğini yansıtmalı"

SONRAKİ HABER

Sağlık İstatistikleri Yıllığı 2018 verileri: 100 bin kişiye sadece 187 hekim düşüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa