06 Şubat 2020 18:07

İbrahim Kalın: Mart ayında bir Astana toplantısı daha olabilir

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rusya’dan askeri bir heyetin Türkiye’ye gelmesini beklediklerini belirterek “Mart ayında bir Astana toplantısı daha olabilir” dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Kabine toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rusya’dan askeri bir heyetin Türkiye’ye gelmesini beklediklerini söyledi. Kalın, “Mart ayında bir Astana toplantısı daha olabilir” dedi.

Kalın'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"İLAVE TEDBİRLER İÇİN ÇALIŞILACAK"

"Deprem sonrası çalışmalarda ciddi mesafeler alındı. Yıkım çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Yarların sarılması için atılan adımlar memnuniyet verici. Gidenleri getirmek mümkün değil. Yaşanan felaketler ile gerekli tedbirler alınacak. İlave tedbirler için çalışılacak.

İDLİB GÜNDEMİ

"İdlib'de yaşanan hadiseler yine gündemdeydi. Biz Rusya ve İran ile 2 yıldır bir çalışma yürütüyoruz. Türkiye Cenevre'de devam eden sürecin de aktörü olarak çalışmalara devam etmektedir. Bölgede artık yeni bir döneme girmiş bulunuyoruz. Cumhurbaşkanımız bunları ortaya koydu. Rusya'dan bir askeri heyetin Türkiye'ye gelmesini bekliyoruz. Yeni dönemde askerlerimizin korunması için ne gerekiyorsa yapılacaktır. Sivil ve askerin güvenliği için ne gerekiyorsa yapılacak. Rejim defalarca anlaşmayı ihlal etti. Her hatanın sonuçları ağır olacaktır. Askeri gözlem noktalarımız yerinde kalacak. Rejimin niyeti savaştır. İnsanları katletmek ya da yerlerinden etmektir. Biz Türkiye olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğiz. Uluslararası topluma da önemli sorumluluklar düşüyor. Sivillerin korunması, göç dalgasının önlenmesi gibi konularda sadece Türkiye'nin sorumluluğu gibi ifade etmek doğru değildir. Konu sadece bizimle ilgili değil. Almanya'nın oradaki yerleşim ile ilgili bir katkısı oldu. Bunun diğer ülkelere de örnek olması gerekiyor. Mart ayında bir Astana toplantısı daha olabilir."

LİBYA’DA ATEŞKES KONUSU

"Libya konusunda bir ateşkes sağlanması için bir takım adımlar atıldı."

"KIZILAY BİZİM GÜÇLÜ BİR KURUMUMUZ"

"Kızılay bizim güçlü bir kurumumuzdur, onu yıpratmaya yönelik siyasi bir polemiğin başlatılması üzücüdür. Yarın herkesin Kızılay'a ihtiyacı olabilir.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Avcılar Evrim Atölyesinde virüsler, salgınlar ve komplo teorileri tartışıldı

SONRAKİ HABER

Harita ve kadastro mühendisleri İstanbul kongresine hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa