06 Şubat 2020 19:52

Harita ve kadastro mühendisleri İstanbul kongresine hazırlanıyor

9 Şubat'ta seçimlerin yapılacağı Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesinin, Çağdaş Demokrat Harita Mühendisler grubu başkan adayı Mustafa Gürsoy, kongreyi ve hedeflerini anlattı.

Fotoğraf: HKMO, Çağdaş Demokrat Harita Mühendisleri

Paylaş

Türk Mimar ve Mühendisler Birliğine (TMMOB) bağlı Harita ve Kadastro Mühendisleri Odasının (HKMO) İstanbul Şubesi, 8 Şubat’ta genel kurulunu gerçekleştirecek. “Çağdaş Demokrat Harita Mühendislerinin Adayı Mustafa Gürsoy tüm üyeleri kongreye katılım göstermeye çağırırken, “Meslek ve meslektaşlarımızın yaşadıkları sorunları çözmek için daha fazla çaba sarf edeceğiz” diyor. Gürsoy ile kongreyi ve gelecek hedeflerini konuştuk.

İstanbul Şubesi ve çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

1976 yılında kurulan İstanbul Şubesi; İstanbul, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illerini kapsayan ve 4 bin üyeye sahip en büyük şubedir. Üyelerimiz; üniversitelerde, kamu kurumlarında ve özel firmalarda çalışan, serbest harita kadastro mühendislik, müşavirlik büro şirketleri ve lisanslı harita ve kadastro mühendislik büro sahibi, emekli ya da işsiz harita Geomatik Mühendisleri ile Harita Geomatik Mühendisliği Bölümü Öğrencilerinden oluşmaktadır.                                                                                                       

25. Dönem Şube Yönetim Kurulu olarak; işyeri gezileri, temsilcilerle toplantılar, öğrencilerle buluşma etkinlikleri, mesleki konularda eğitim/seminer çalışmaları yaptık. Ayrıca mesleki ve sosyal konularda panel, çalıştay, kurslar, teknik geziler düzenledik. Deprem, Kanal İstanbul, “İmar Barışı”, imar uygulamaları gibi konularda halkı bilgilendirme çalışmalarına devam ediyoruz.

Önümüzdeki döneme dair hedefleriniz nelerdir?

25. dönemde yaptığımız çalışmaları daha da zenginleştirerek ve geliştirerek devam edeceğiz, 26. dönemde de “Çağdaş, Demokrat Harita Mühendisleri” adıyla Mavi Liste’den  adayız. Meslek ve meslektaşlarımızın yaşadıkları sorunları çözmek için daha fazla çaba sarf edeceğiz, sorunların kaynaklarını ve çözüm yollarını üyelerimizle birlikte tartışarak sonuçlandırmaya çalışacağız. Meslek alanımızda ekonomik krizin yarattığı işsizlik, çalışan üyelerimizin çalışma koşullarının iyileştirilmesi, üniversitelerde verilen eğitimin günün koşullarının ihtiyacını karşılaması, bölümlerdeki öğrenci yığılmalarının önlenmesi, kadın üyelerimizin cinsiyet ayrımcılığı vb. sorunlara karşı duyarlı olmaya, şubemiz etkinlik alanında yaşanan toplumsal sorunlara karşı toplumsal muhalefetle birlikte davranmaya devam edeceğiz.

HKMO İSTANBUL KONGRESİ 8 ŞUBAT’TA

Şube üyesi bütün mühendisleri 8 Şubat Cumartesi günü Beşiktaş Belediyesi Zübeyde Ana Kültür Merkezinde yapılacak 26. Dönem Genel Kuruluna beklediklerini söyleyen Gürsoy, “9 Şubat 2020 Pazar günü Şişli İstanbul Atatürk Ortaokulunda da seçimler yapılacak. ÇAĞDAŞ, DEMOKRAT HARİTA MÜHENDİSLERİ grubuna destek olmaya ve oy vermeye çağırıyoruz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İbrahim Kalın: Mart ayında bir Astana toplantısı daha olabilir

SONRAKİ HABER

Akdeniz'de 4.5 büyüklüğünde deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa