07 Şubat 2020 04:58
Son Güncellenme Tarihi: 07 Şubat 2020 20:20

Baba, "erkek arkadaşı var" diye lise öğrencisi kızını öldürdü

Ankara Çubuk'ta lise öğrencisi 17 yaşındaki Şeyma Yıldız babası Harun Yıldız tarafından erkek arkadaşı olduğu bahanesiyle yol kenarında öldürüldü.

Şeyma Yıldız | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Ankara’nın Çubuk ilçesinde Harun Yıldız (51), erkek arkadaşı olduğunu öğrendiği lise öğrencisi kızı Şeyma Yıldız'ı (17) tabanca ile ateş ederek öldürdü. Olayın ardından polise teslim olan Harun Yıldız, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ekmek ve Gül'e Ankaralı lise öğrencileri, "Liseli öğrenciler olarak bir arada bulunmalıyız. Hep birlikte şiddete, tecavüze, tacize karşı durmalıyız" dedi.

6 Şubat akşam saatlerinde pazarda bal ve pekmez satan Harun Yıldız, erkek arkadaşı olduğunu öğrendiği Şeyma Yıldız ile Yıldırım Beyazıt Mahallesi'ndeki evlerinde tartıştı. Yıldız, daha sonra Şeyma Yıldız'ı da yanına alarak evden çıktı. Harun Yıldız, kızını kendisine ait aracıyla Kargın Mahallesi'ne götürdü. Burada yol kenarında duran Harun Yıldız, araçta kızıyla tartışmaya devam etti. Şeyma Yıldız, daha sonra araçtan inip kaçmaya çalıştı. Yıldız yanında bulunan tabancası ile Şeyma Yıldız'a iki el ateş etti.

Yoldan geçen sürücüler, Şeyma Yıldız'ı yerde hareketsiz görünce polis ve sağlık ekiplerine ihbarda bulundu. Gelen sağlık görevlilerinin yaptığı kontrolde, Şeyma Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Çubuk Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Şeyma Yıldız’ın cenazesi, memleketi Çankırı’nın Orta ilçesine bağlı Yaylakent beldesinde toprağa verildi.

Olayın ardından Harun Yıldız, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek teslim oldu. Baba Yıldız'ın ilk ifadesinde, kızının erkek arkadaşı olduğunu öğrendikten sonra çıkan tartışma sonucu öldürdüğünü söylediği belirtildi. Çıkarıldığı nöbetçi mahkemede suçunu itiraf ettiği öğrenilen Harun Yıldız, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

LİSELİ KADINLAR: HEP BİRLİKTE ŞİDDETE KARŞI DURMALIYIZ

Şeyma Yıldız'ın ölümünün ardından birçok liseli genç, sosyal medyada Şeyma’nın öldürülmesine tepkilerini dile getiren paylaşımlar yaptı. Ekmek ve Gül'den Berra İnan, Ankara’daki lise öğrencileriyle Şeyma Yıldız cinayeti üzerine konuştu.

Batıkent Anadolu Lisesi öğrencisi Sıla, “Bugün Şeyma dün başka biri, yarın ise belki ben, belki bir başkası. Kadın olmamızdan kaynaklı yaşadığımız bu korku artık sabrımızı taşırıyor” diyerek kadınlara yönelik suçlar karşısında bir adım atılmadığını dile getirdi.

Taciz ve şiddetin neredeyse normal görülmeye başlandığını dile getiren Sıla, “Bunun sorumlusu kesinlikle yasalara uyulmaması” diye konuştu.

15 yaşındaki lise öğrencisi İlkim ise Şeyma’nın içlerinden biri olduğunu dile getirerek “Kadınların öldürülmesini, taciz edilmesini haberlerde görmekten çok yorulduk. Normalleştirilen cinayetler, yasaların uygulanmamasından kaynaklı bence. Artık yapılan bu cinayetler bir son bulmalı ve bunun için bir şey yapılmalı” dedi.

Mobil Anadolu Lisesi öğrencisi Eylül ise iktidarın kadın politikaları sonucu birçok kadının hayatını kaybettiğini belirterek “Belki sıra arkadaşım belki sıradan bir arkadaşım. Kadınların yaşadığı taciz tecavüz olayları bitmek bilmiyor maalesef. Suçlu birini bulacaksak eğer bu iktidar olmalı. Kadınların haklarını hiçbir şekilde tanımıyor. Yapılması gereken belli bence. Biz liseli kadınlar yaşadığımız şiddeti tacizi tecavüzü görmezden gelmemeliyiz” dedi.

Polatlı Fen Lisesi öğrencisi Sude ise Türkiye’de “namus” kavramının kadınların üzerine yıkıldığını ifade ederek “Eminim ki bu cinayeti işleyen kişi, kızının yerine oğlunun sevgilisi olsaydı bu olayı gururla desteklerdi. Ülkemizde sürekli kadın cinayetleri oluyor. Kan dondurucu savunmaları sürekli duymamıza rağmen en fazla 2 gün içinde unutuluyor ve kadın cinayetleri işlenmeye devam ediyor. Bu cinayetlerin işlenmesinde bence Türkiye’de bu olaylara gerekli cezanın verilmemesi büyük rol oynuyor” diye konuştu.

Lalin isimli bir diğer lise öğrencisi ise “Bu nasıl bir namus kavramıdır ki bizim yaşlarımızda gayet normal olan bir olay "normal dışı" yansıtılıp öldürülüyor ve değersiz bir kağıt parçası gibi yol kenarına atılıyor. Tam anlamıyla kan donduran bir olay. Aklım alamıyor. Ama şunu biliyoruz bu olayın suçlusu tamamen yasaların hala uygulanmamasında ısrar eden iktidar. Bu ilk değildi ve son da olmayacak bu iktidar olduğu sürece” dedi.

17 yaşındaki Öykü ise genç bir kadın olarak sürekli tedirgin yaşamak istemediğini ifade etti. Kadın cinayetlerine alışmayacaklarını ve susmayacaklarını dile getiren Öykü, “17 yaşındaki Şeyma'nın katledilmesine iktidar hala bir şey demese de biz kadınlar bize yapılan bu şiddet bitene kadar sözlerimizi söylemeye devam etmeliyiz” diye konuştu.

Bir diğer lise öğrencisi Beren ise “Okulda, yaşantımızı sürdüğümüz bir çok alanda korkarak yaşamaktan bıktım. Bugün Şeyma’nın yarın başka birinin katledilmesini görmekten bıktım. Taciz edilmekten, ıssız bir sokaktan geçerken titreyerek yürümekten bıktım. Kadınların ikinci plana itilmesinden, okuldan mahallemize kadar yaşam alanlarımda ezilmekten bıktım. Kadınların haklarını uygulamayanlardan bıktım. Liseli öğrenciler olarak bir arada bulunmalıyız. Hep birlikte şiddete, tecavüze, tacize karşı durmalıyız” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

MEB'in izin verdiği tarikat kitabından: Müzikte haram sözler olmamalı

SONRAKİ HABER

RTÜK'ten televizyon kanallarına Elazığ depremi yayını cezası geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa