08 Şubat 2020 08:52

Engin Eroğlu’nun ölümü hakkındaki iddianame tamamlandı

Engin Eroğlu’nun ölümüne ilişkin hazırlanan iddianame tamamlandı. Dava Tunceli 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Fotoğraf: Serhat Ozan Yıldırım

Paylaş

Munzur Vadisinde geçtiğimiz yıl Haziran ayında hareket halindeki yolcu otobüsünün açılan bagaj kapağının çarpması sonucu nehre düşerek hayatını kaybeden Engin Eroğlu’nun ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı. Savcılık Erdoğlu’nun ölümüne ilişkin hazırladığı iddianamede aracın iki sürücüsü hakkında “kasten öldürmeye ihmalli davranışta bulunmak” suçlaması yöneltildi. İddianeme Tunceli 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirken Eroğlu Ailesi’nin avukatları sürücülerin tutuklu yargılanmasını istedi.

Hukuki süreçle ilgili Dersim Barosunda açıklama yapıldı. Engin Eroğlu’nun yakınları ile baroya bağlı avukatların katıldığı açıklamada konuşan Dersim Barosu Başkanı Avukat Kenan Çetin, “Dosyada müşteki olarak Engin’in ailesi, şüpheli olarak da Erdal Samoğlu ve Mesut İçyer var. Şüpheliler hakkında kasten öldürmeye ihmalli davranıştan TCK’nin 83/2 ve 83/3 maddesi ile birlikte her şüpheli yönünden dava açılmış bulunmaktadır” dedi.

Avukat Barış Yıldırım ise “Biz tutuklama talebini yeniledik. Soruşturma aşamasında da müteakip defalar sanıkların tutuklanması gerektiğini, soruşturmanın tutuklu yürütülmesi gerektiğini belirtmiştik” diye konuştu.

28 yaşındaki Engin Eroğlu geçtiğimiz yıl 15 Haziran tarihinde kaybolmuş, yapılan çalışmalarda Eroğlu’nun karayolunda yürürken seyir halindeki bir yolcu otobüsünün açık bagaj kapısının çarpması sonucu Munzur Çayı’na düştüğü tespit edilmişti. Munzur Çayı’nda çok sayıda ekibin katılımıyla yapılan aramalar sonucu 19 gün sonra Eroğlu’nun cansız bedenine ulaşılmıştı. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ocak ayında en az 112 işçi kâr hırsının kurbanı oldu

SONRAKİ HABER

Cumartesi Anneleri 776. haftada yineledi: Unutmayacağız, vazgeçmeyeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa