08 Şubat 2020 11:36

Aile hekimlerinden uyarı mitingi: Hakkımızı gasbetmeyin, sağlıkta şiddeti önleyin

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu, "Şiddetten uzak, sağlıklı ülke geleceği ve daha iyi aile hekimliği" talepleriyle Ankara'da miting düzenledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), Ankara’da "Şiddetten uzak, sağlıklı ülke geleceği ve daha iyi aile hekimliği mitingi" düzenledi. 81 ilden sağlık çalışanlarının katıldığı mitinge diğer sağlık meslek örgütleri de destek verdi. Mitingde konuşan AHEF Başkanı Özlem Sezen, sağlıkta etkin ve caydırıcı bir şiddet yasası istediklerini ifade ederek “Savaşta dahi dokunulmazlığı olan sağlık çalışanlarına yönelik fiziksel şiddetin, insanlığa karşı işlenen suçlar kapsamına alınmasını istiyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, sağlık çalışanları ve aile hekimleri, sağlıkta şiddetin sona ermesi için tedbirlerin alınması taleplerine dikkat çekmek amacıyla başlattıkları kampanyaya destek veren vatandaşların imzaladığı kağıtlarla zincir oluşturdu. Mitinge katılanlar, ellerinde "Şifa verene şiddet olmaz", "Doktorlar derdine derman arıyor" yazılı dövizler taşıdı.

AHEF Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Sezen, mesleki itibarsızlaştırma, şiddetin normalleşmesi, cezaların caydırıcılıktan uzak olması ve sağlık çalışanlarının hak kayıplarının her geçen gün derinleşmesinin göz ardı edildiğini belirterek şunları söyledi: Sağlıkta etkin ve caydırıcı bir şiddet yasası istiyoruz. Savaşta dahi dokunulmazlığı olan sağlık çalışanlarına yönelik fiziksel şiddetin, insanlığa karşı işlenen suçlar kapsamına alınmasını istiyoruz. Şiddet uygulayanların rehabilitasyonunu, tedavisini istiyoruz. İyi hal indirimlerini, para cezalarını değil, somut adımları bekliyoruz. Hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasını değil, hükmün adil olmasını istiyoruz. Alınan kararların arkasında durulmasını istiyoruz.

TALEPLER SIRALANDI

Son 9 yılda aile hekimlerinin ve aile sağlığı çalışanlarının gelirlerinin yüzde 40 oranında eridiğine dikkat çeken Özlem Sezen, taleplerini şöyle sıraladı:

  • Şiddeti önlemek için gerçekten samimi adımlar atın.
  • Hak kayıplarımızı önlemek için çaba harcayın.
  • İş yükümüzü azaltacak, insani çalışma koşullarını sağlayacak öneriler getirin.
  • Biz de sizlerle birlikte masaya otururuz, Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu olarak bu taleplerimize beraber çözümler üretiriz. (HABER MERKEZİ)

 

 

 

 

{{395561}} 

ÖNCEKİ HABER

Finlandiya’da gençlerin ardından emekliler de iklim krizi nedeniyle eyleme geçti

SONRAKİ HABER

Şiddet, taciz, tecavüz, önlenmiyor; hayatlarımıza müdahale ediliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa