9 Şubat 2020 11:28

Hakan Güngör’ün ödüllü denemeleri “Sanatımı Koru Ey Tarih” kitaplaştı

Araştırmacı, Yazar Hakan Güngör’ün, “Sanatımı Koru Ey Tarih” isimli dosyası Kırmızı Kedi Yayınları tarafından okurla buluşturuldu.

Hakan Güngör’ün ödüllü denemeleri “Sanatımı Koru Ey Tarih” kitaplaştı

Fotoğraf: Hakan Güngör'ün "Sanatımı Koru Ey Tarih" kitabının kapağı

Araştırmacı, Yazar Hakan Güngör’ün, 2018 Yılı Vedat Günyol Genç Deneme Yazarı Ödülü’nü kazanan “Sanatımı Koru Ey Tarih” isimli dosyası Kırmızı Kedi Yayınları tarafından okurla buluşturuldu. Kitap, Türkiye’nin son yıllarda bir taraftan yapaylaşırken diğer taraftan iyice çoraklaşan kültür ortamını ele alıyor. "Sanatımı Koru Ey Tarih", asla yeri dolmayacak isimlerin açtığı boşluklardan ilerleyerek bugüne geliyor. Hem ustaları yad ediyor hem de buraya nasıl geldik sorusunun cevabını veriyor. Güngör, edebiyattan sinemaya, basın dünyasından gündelik yaşama her yerde karşılaştığımız sığlaşmayı dile getiriyor.

"MIŞ GİBİ" YAPILANIN ELEŞTİRİSİ

Güngör, denemelerinde, başta popüler kültürün gerçek kültür ve sanatı ötelediği, gerçek sanatın korunması gerektiği, bu görevin de tarihe not düştüğü noktasından hareket ediyor.

Önce edebiyattan söze giriyor Güngör, ardından sinema, basın ve elbette genel kültür ortamına değiniyor. “Mış gibi” yapılan tüm konuları didik didik ediyor. Öyküymüş gibi muamele gören metinlerden, şiirmiş gibi kurulan dizelerden, yazarmış gibi muamele gören popüler figürlerden, aydınmış gibi yapan fenomenlerden söze girip ardında büyük boşluk bırakmış ölümsüz ustalara uzanıyor. Sanatı tarihe emanet ediyor ve bu eserleri, isimleri onun koruyacağına inanıyor. Elbette okuruna da sesleniyor. O eserleri ve isimleri tarihe yazacak olanların onlar olduğunu bilerek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

* Hakan Güngör, Sanatımı Koru Ey Tarih, Kırmızı Kedi Yay, 152 sayfa

EVRENSEL'İNMANŞETİ

‘Nasıl dayanalım bu koşullara!’

‘Nasıl dayanalım bu koşullara!’

Antep’in de aralarında olduğu bölge illerinde ortalama işçi ücreti asgari ücretin altında, haftanın 7 günü, pazarları 12 saat çalışma, üretim baskısı! Devletin ve patronların yasaklar, kolluk gücü ve sendikacı tutuklamasıyla devam ettirmek istediği bu düzenin dayanılmaz hale geldiğini söyleyen Çelikaslan işçisi, tüm işçileri BİRTEK-SEN çatısı altında birleşmeye çağırdı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
'Heybeden’ her gün yeni bir soruşturma çıkıyor. Yargı sopasıyla topluma gözdağı verilmek isteniyor.

Evrensel'i Takip Et