10 Şubat 2020 14:29
/
Güncelleme: 14:50

Dersim Barosundan Grup Yorum açıklaması: Can kaybı yaşanmadan sorunlar çözülmeli

Dersim Barosu açlık grevinde olan Grup Yorum ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Grup üyelerinin durumunun her gün ağırlaştığı belirtilen açıklamada, can kaybı yaşanmadan sorunların çözülmesi talep edildi.

Dersim Barosunun açıklamasında, "Görüşülen tüm grup üyeleri, çalışmalarını yürüttükleri İdil Kültür Merkezine yönelik baskıların son bulması, grup üyelerinin İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan "arananlar" listesinden çıkartılmaları, üç yıldır devam eden konser yasaklarının son bulması ve grup üyelerinin tamamının serbest bırakılması yönündeki taleplerinin devam ettiğini ifade ediyorlar" denildi.

"BÜYÜK ZORLUKLARA MARUZ BIRAKILIYORLAR"

Açlık grevinde olanlarının durumunun her gün ağırlaştığı belirtilen açıklamada, açlık grevindeki İbrahim Gökçek’in eyleminin 220 günü aştığı, vücut ağırlığının 45 kiloya kadar düştüğü, bir aylık ziyaret yasağı cezasının yeni bittiği, Barış Yüksel ve Ali Aracı'nın ise 24 Aralık günü açlık grevine ara vermeleri sonrasında tıbbi bakım anlamında büyük zorluklara maruz bırakıldıkları belirtildi. Aynı zamanda açlık grevini dışarıda sürdürmekte olan Grup Yorum üyeleri Bahar Kurt ve Helin Bölek’in ise aşırı kilo kaybettikleri, halsiz oldukları, reflekslerinin zayıfladığı, aşırı halsizlik yorgunluk yaşadıkları kaydedildi.

"İŞKENCE KABUL EDİLEMEZ"

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"İşkence hangi koşulda olursa olsun istisna kabul edilemez. Yanı sıra adil yargılanma ilkesi gereğince ulusal ve uluslararası mevzuat kapsamında güvence altına alınmıştır. Açlık grevleri ve ölüm oruçlarının bundan sonra herhangi bir can kaybı yaşanmadan  sonlandırılması konusunda, sorunun bir an önce iç hukukumuz ve evrensel hukuk kuralları çerçevesinde kimsenin zarar görmediği insancıl bir yöntemle çözülmesini temenni ediyoruz." (Dersim/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Çocukları öğüten çark

Çocukları öğüten çark

Yoksulluğun pençesindeki ailelerin çocukları tüm dünyada acımasızca emek piyasasına çekilirken, Türkiye kapitalizmi bu konuda en önde koşuyor. Çarklar köle koşullarında dönsün diye devlet gücünü seferber etmekten geri durmayan iktidar, milyon milyon işçileştirdiği çocukların da uzun ve ağır çalıştırılmasına, onlarcasının ölüme sürüklenmesine göz yumuyor.

2.3 milyon çocuk MESEM kapsamında günde 8-10 saat çalışıp ustalık belgesi aldı

15-17 yaş grubundaki neredeyse her 4 çocuktan biri çalışma hayatında

71 çocuk 2024'te çalışırken hayatını kaybetti

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
16 Şubat 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et