İzmit'te vatandaş ÇED toplantısını yaptırmadı: Zehir solumak istemiyoruz, artık yeter

İzmit Körfezinde Kortaş Liman Hizmetleri'nin yapmak istediği limanla ilgili ÇED toplantısı, vatandaşın tepkisi üzerine yapılmadı.

18 Şubat 2020 08:53
Son Güncellenme Tarihi: 18 Şubat 2020 14:03
Paylaş

İzmit Körfezinde Kortaş Liman Hizmetleri'nin yapmak istediği limanla ilgili ÇED toplantısı yapılamadı. Vatandaş "Zehir solumak istemiyoruz, artık yeter" diyerek tepki gösterdi.

İzmit'te Koruma Klor ve Aktaş Kimya tarafından kurulan Kortaş Liman Hizmetleri firmasının yapmak istediği liman için düzenlenen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısına vatandaşın isyanı damga vurdu. Derince Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde yapılmak istenen ÇED toplantısına İzmit Cumhuriyet ve Şirintepe Mahallesinde yaşayan vatandaşlar, yaşam savunucuları, CHP'li ilçe ve il meclis üyeleri ile Emek Partisi üyeleri katıldı.

"MÜCADELEYE DEVAM"

Vatandaşın tepkisi üzerine Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri toplantıyı başlatamadan sonlandırdı.

Tutulan tutanağa "Halk bilgi edinme hakkını kullanmak istememiştir" notu düşen ve bunu imzalayan yetkililer, toplantı salonunu terk etti. Vatandaş alkışlarla protestosunu sürdürürken, Şirintepe Mahalle Muhtarı Nilgün Düzen, "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam" dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Maden ocağında fenalaşan bir işçi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Hrant Dink cinayetine ilişkin 76 sanığın yargılanmasına devam ediliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa