21 Şubat 2020 10:40

Myrleia Antik Kenti üzerine inşa edilen AVM'nin eğlence merkezi mühürlendi

Myrleia Antik Kenti üzerinde inşa edilip yer sahibi tarafından imar barışından yararlanılarak açılan AVM'de bulunan oyun ve eğlence merkezi, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlendi.

Myrleia Antik Kenti üzerine inşa edilen AVM'nin eğlence merkezi mühürlendi


Fotoğraf: DHA

Myrleia Antik Kenti üzerinde inşa edilip yer sahibi tarafından imar barışından yararlanılarak açılan AVM’de bulunan oyun ve eğlence merkezi, ruhsatsız olduğu için mühürlendi.

Mudanya Belediyesi, 2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti üzerinde inşa edilip imar barışından yararlanılarak açılan alışveriş merkezinde bulunan oyun ve eğlence yerini, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsat Yönetmeliğine aykırı olduğu gerekçesiyle mühürledi.

Yargı süreci devam ederken, "imar barışı" başvurusu yapılarak, yapı kayıt belgesi alınan AVM’de bulunan eğlence merkezi, ilgili yönetmeliğin 32. maddesine istinaden kapatıldı. Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, aynı AVM’de bulunan kafe ve market depoları için de mühürleme tebligatı yaptı.

"MYRLEİA'YA BİRLİKTE SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Myrleia için yasaların getirdiği ölçüde tüm hakkımızı kullanıyoruz. AVM’nin arkasında bulunan umuma açık eğlence yerlerinin ruhsatta yer almaması ve her birime ayrı ruhsat alınma şartlarında eksiklik bulunması nedeniyle mühürleme gerçekleştirdik. Yapı Kayıt belgesi ile işletme ruhsatı alının AVM ile ruhsat üzerindeki diğer faaliyet konuları kısmında oyun yeri ve kafe hizmeti bulunmadığından, ruhsat taleplerinde bu işletmeye ilişkin bir beyanları olmadığından kapatma işlemini gerçekleştirdik. Umuma açık eğlence yerlerine ruhsat verilirken emniyet görüşünün alınması gerekir ancak böyle bir görüş alınmamış, böyle bir talepleri de ruhsat başvurularında yoktur. Faaliyet konusu içerisinde bulunmadığından kafe ve depo alanları için de ayrı ayrı ruhsat gerektiğinden mühürleme işlemi yapılacak. Yine, tarihin üzerine yapılan bu alışveriş merkezinin kapatılması için Myrleia Antik Kenti Platformu ile birlikte başlattığımız hukuk mücadelesini de sürdürüyoruz. Mudanya’nın ilk kurulduğu yer olan Myrleia’ya hep birlikte sahip çıkacağız. İnanıyorum ki sonunda kazanan Mudanya olacak" diye konuştu. (Bursa/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İktidarın mengenesi öfkeyi durduramıyor

İktidarın mengenesi öfkeyi durduramıyor

Antep’te polis, mahkeme kararını tanımadı, ekmek mücadelesi veren işçilere müdahale etti. İşçi, siyasetçi, öğrenci, muhalif belediye, basın… Herkes mengenede! Cezaevinde olanların sayısı cezaevi kapasitesini 90 bin aştı. Buna rağmen hükümet daha çok insanı daha uzun süre cezaevinde tutacak yargı paketi hazırladı. Yine de tepki cezalandırılarak durdurulamıyor!

90 bin fazla: 301 bin 397 kapasiteli cezaevinde 392 bin 456 kişi kalıyor.

32 adet: 11 cezaevi yapımı sürüyor, 21 yeni cezaevi projesi hazır.

Yüzde 700: 2002’de 49 bin 512 olan mahpus sayısı yüzde 700 arttı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et