28 Şubat 2020 07:11

Rabia Naz Vatan’ın şüpheli ölümü: Tüm süreçlerde ciddiyetsizlik var

Rabia Naz Vatan’ın şüpheli ölümüne ilişkin TBMM Komisyonu tarafından yapılan incelemelerde delilerin toplanmasında ve olay yeri incelemede ciddiyetsizlikler tespit edildiği ifade edildi.

Rabia Naz Vatan’ın şüpheli ölümü: Tüm süreçlerde ciddiyetsizlik var

Giresun’un Eynesil ilçesinde evinin önünde şüpheli bir şekilde 11 yaşında hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan | Fotoğraf: DHA

Giresun’un Eynesil ilçesinde 12 Nisan 2018’de şüpheli şekilde hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan başta olmak üzere, şüpheli çocuk ölümlerinin araştırılması amacıyla kurulan TBMM Araştırma Komisyonu çalışmalarını tamamladı. Yüksekten düşme sonucu öldüğü öne sürülen ancak baba Şaban Vatan’ın ısrarlı girişimleri sonucunda ölüm nedeni araştırılan Rabia Naz Vatan için kurulan araştırma komisyonu, bugüne kadar 12 kez toplandı. Çok sayıda teknik uzman ve kamu görevlisi dinleyen komisyon, önceki gün son toplantısını gerçekleştirdi.

Birgün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre komisyon, sonuç raporunu hazırlamak için çalışmalarına başladı. Rabia Naz Vatan’ın ölüm şekline ilişkin somut bir tespitin bugüne kadar yapılamadığı komisyonda muhalefet milletvekilleri, 6 ay içerisinde yapılan tek bir olay yeri incelemesinin de olayı aydınlatmak için yeterli olmadığını bildirdi. Komisyon üyesi milletvekilleri, özellikle Rabia Naz Vatan’ın ölümü sonrasında yapılan soruşturmada yaşanan eksikliklere dikkati çekti. Milletvekilleri son toplantıda, “Daha detaylı inceleme yapılabilirdi” tespitinin komisyona bilgi veren birçok uzman tarafından dillendirildiğine de dikkat çekti.

'İHMALLERİ ARAŞTIRDIK'

Komisyonun CHP’li üyesi Sevda Erdan Kılıç, “Olayın sorumlusunu tespit edecek olan yargıdır. Biz, ihmalleri ve eksiklikleri araştırdık ve bundan sonra bu gibi olayların yaşanmaması için hangi önlemlerin alınması gerektiğine ilişkin araştırma yaptık. Yaptığımız çalışmalarda anladık ki kamuoyuna çok sayıda kirli bilgi servis edilmiş. Olay yeri incelemeden tutun da delillerin toplanmasına kadar önemli tüm süreçlerde ciddiyetsizlik yaşanmış. Tüm bunları önümüzdeki günlerde hazırlayacağımız raporumuzda vurgulayacağız” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İşçiye, düşman hukuku

İşçiye, düşman hukuku

Patronların yüzde 30 zam dayatmasına karşı yayılan grevleri engellemek için adeta düşman hukuku uygulanıyor: Besleme basın devreye sokuldu, valilik eylemleri yasakladı, e-devletten sendika üyeliği engellendi, işçilerin önüne polis-jandarma barikatı çekildi, gözaltılarla gözdağı verildi… Hiçbirinden sonuç alınamayınca ‘suç icadı’yla BİRTEK-SEN Başkanı Mehmet Türkmen tutuklandı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Adalet bakanı, "Kimileri ‘Bize soruşturma açın’ dercesine ortalıkta dolaşıyor" demişti. BİRTEK-SEN genel başkanının tutuklanmasından sonra siyasetçiler, gazeteciler ve sanatçılar şafak operasyonu ile gözaltına alındı

Evrensel'i Takip Et