29 Şubat 2020 10:30

Sınıra giden mülteciler geceyi yağmur altında geçirdi

Edirne Pazarkule sınır kapısında bekleyen mülteciler geceyi yağmur altında geçirdi. Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen sınırı terk etmeyen mülteciler, tarlalarda ateş yakarak ısınmaya çalıştı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İdlib’teki saldırının ardından Türkiye'nin mültecilerin Avrupa ülkelerine geçişine engel olmayacağı yolundaki haberlerin yayılmasıyla sınıra yığılan mülteciler geceyi yamur altında geçirdi. 

Yunanistan’a geçmek isteyen mülteciler tarla ve yol kenarlarından yürüyerek Pazarkule Sınır Kapısı'na ulaştı. Gecenin ilerleyen saatlerinde sınır kapısındaki mülteci sayısı giderek arttı.

Gece saatlerinde başlayan yağmur ise mültecilere zor anlar yaşattı. Pazarkule sınır kapısında toplanan mülteciler, geceyi yağmur altında geçirdi. Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen sınırı terk etmeyen mülteciler, tarlalarda ateş yakarak ısınmaya çalıştı.

Bazı mülteciler ise geceyi Edirne Otogarı'nda yaktıkları ateşin başında ısınmaya çalışarak geçirdi. Mülteciler sınırı geçene kadar bekleyişlerini sürdüreceklerini söyledi. (Edirne/DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Plastik toplayıcılığı yaparak, günlük kazandığı 20 TL ile geçimini sağlıyor

SONRAKİ HABER

Bir döneme damga vuran insan Muzaffer İlhan Erdost

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa