Zara’ya üretim yapan fabrikada sendika düşmanlığı: İşçiler direnişe başladı

Malatya’da 500’den fazla işçinin çalıştığı İntem Triko ve Art Fil fabrikalarında 55 işçi sendikalaştığı için işten atıldı. İşçiler direnişe başladı.

29 Şubat 2020 13:11
Son Güncellenme Tarihi: 29 Şubat 2020 13:32
Paylaş

Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu ve aynı işverene ait İntem Triko ve Art Fil fabrikalarında örgütlenme çalışması yürüten 55 işçi işten atıldı. İşten atmalar üzerine işçiler direnişe başladı.

Zara’ya üretim yapan İntem Triko ve Art Fil’de işçiler Türk-İş’e bağlı TEKSİF’e üye oldu. Patron sendikaya üye olan 55 işçiyi kapının önüne koydu. Art Fil’de sendikanın aldığı yetki belgesine de itiraz eden patronun işçileri sendikadan istifa etmeye zorladığı belirtildi.

Evrensel’e konuşan TEKSİF’in Örgütlenmeden Sorumlu Uzmanı ve Genel Başkan Danışmanı Bayram Erdoğan şunları söyledi:

“Art Fil’de yetki aldık. İşveren bu yetkiye itiraz etmekle beraber yaklaşık 55 üyemizi işten attı. Dolayısıyla kapıda eylemdeyiz. İşverenin maksadı işyerine sendika sokmamak. Küçük işletme olan Art Fil’deki işçileri diğer yaklaşık 500 işçiye gözdağı vermek için işten attılar. İşveren yasa tanımaz tavırla işçileri köle gibi çalıştırıyor. İstediği ücreti ödüyor, yasalara uymayan ortamda çalıştırdığı için sendika istemiyor. Zara’ya üretim yapıyor. Zara’ya da konuyu aktardık. Konfeksiyon bölümünde kayıtlarımız sürüyor. İşçiler odalara çağrılarak e-devlet aracılığı ile istifa ettiriliyor.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mersin'de SGK’nin ödemediği ilaçları alamayan çocuklar yoğun bakımda

SONRAKİ HABER

İsveç'te mahkemede kazanan Samilere yönelik ırkçılık arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa