29 Şubat 2020 14:47
Son Güncellenme Tarihi: 01 Mart 2020 08:45

Eğitim Sen şubeleri genel kurullarında savaş ve krize karşı mücadele vurgusu

Eğitim Sen şubelerinin genel kurulları başladı. Genel kurullarda savaş, kriz ve antidemokratik uygulamalara karşı mücadele vurguları yapıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Eğitim Sen Kocaeli Şubesi, 11. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. Tek liste ile gidilen ve mevcut başkan Hicran Turan’ın yeniden aday olmadığı kongrede Suphi Yıldırım başkan seçildi.

258 delegenin oy kullanma hakkının olduğu kongrede divan başkanlığını önceki dönem şube başkanlarından Sezai Bayram üstlendi. Divanın belirlenmesinin ardından açılış konuşmasını yeniden aday olmayacağını açıklayan Hicran Turan gerçekleştirdi. Seçilen yeni yönetimle beraber mücadeleye devam edeceklerini belirten Turan, "İktidar gerginliğe dayalı kışkırtıcı politikalar izliyor. Enflasyon, ekonomik sıkıntılar, yoksulluk, işsizlik; iktidarı köşeye sıkıştırıyor. Bunun karşısında mücadele edenlere karşı saldırganlığını sürdürüyor" dedi. Eğitimin sorunlarından da bahseden Turan, "Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararı vermesiyle barış akademisyenleri davalardan beraat kararları aldılar. Artık olması gereken eski görevlerine dönmeleridir. Hak gaspının ortadan kalkmasını istiyoruz. Ayrıca 3600 ek göstergenin derhal hayata geçirilmesini istiyoruz. Eğitime bütçeden en daha fazla pay ayrılmalı. Öğretmen programında referans bilim olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen konuk konuşmalarının ardından seçimlere gidildi. Tek liste ile gerçekleştirilen seçimde Suphi Yıldırım başkanlık görevine getirilirken, yönetim kurulu üyeleri ise Ömer Furkan Özdemir, Salim Döğer, Elif Sinem Arıkan, Herdem Heval, Burçin Deniz ve Zafer Yıldız’dan oluştu. Kongreye; Eski AB Bakanı Ali Haydar Konca, HDP, Emek Partisi, Sol Parti, Halkevleri, Dersimliler Derneği ve KESK'e bağlı şubeler katıldı. (Kocaeli/EVRENSEL)


ANTALYA’DA GRUP YORUM PANKARTINA ENGEL

Antalya Konyaaltı Belediyesi Nazım Hikmet Kongre Merkezi’nde gerçekleşen Eğitim Sen’in 11. Olağan Kongresi’nde Grup Yorum pankartı polis tarafından kaldırıldı.

Grup Yorum'a yönelik baskılar nedeniyle asılan “Grup Yorum halktır susturulamaz!” yazılı pankart gerekçe sunulmadan kaldırılmak istendi. Yaşanan olayla ilgili konuştuğumuz Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk pankartın Eğitim Sen’in iç tüzüğüne uygun olduğunu vurgulayarak “Salona kendi iç tüzüğümüze uygun birçok pankart asttık. Bunlardan Grup Yorum ile ilgili olan polis tarafından kaldırılmak istendi” diye konuştu. Yapılanın aynı zamanda Eğitim Sen’in iç işleyişine bir müdahale olduğunu belirten Öztürk “Pankartın indirilmesini gerektirilen bir belge sunulmadı. Buna rağmen pankartı indirmek zorunda kaldık. Konyaaltı Belediyesinin Grup Yorum şarkıları söylenmesin, pankartları asılmasın diye emniyet tarafından uyarıldığını düşünüyorum” dedi.

Öte yandan Emek, Barış ve Demokrasi Listesi (Emek Hareketi, Yurtseverler Eğitim Emekçileri, Devrimci Öğretmen, Sendikal Değişim Grubu) ile DSD (Devrimci Sendikal Değişim) listelerinin yarıştığı seçimi Emek, Barış ve Demokrasi Listesi kazandı. Yürütme kuruluna Çiğdem Altıntaş Peker, Hasan Taşkın, Güneş Adsız, Emine Nar Kaya, Nurettin Sönmez, Hüseyin Kabaklı ve Ramazan Güler seçildi. (Antalya/EVRENSEL)


ZONGULDAK’TA GENEL KURUL

Zonguldak Belediyesi Nikah Salonu’nda yapılan Eğitim Sen Zonguldak Şubesi 11. Olağan Genel Kurulunda da hükümetin savaş ve krize neden olan politikalarına tepki gösterildi.

KESK Genel Kurulundan sonra en yetkili karar organı olan KESK Genel Meclisinin demokratik değil, aksine sendikaların kendi karar organlarını dahi dışlayan bir işleyişi olduğunu belirten önerge Genel Kurula sunuldu. Önerge üzerine konuşan İsmet Akyol, Eğitim Sen Genel Merkezine seçilecek delegeler tarafından Eğitim Sen Genel Merkez Genel Kuruluna konunun taşınmasını isteyerek daha demokratik ve üyenin sürece katıldığı bir karar organının oluşturulmasını istediklerini söyledi. Önerge oylanarak kabul edildi.   

Konuşmaların ardından yapılan seçimler sonucunda yürütme kurulu üyeliklerine, Halis Sabah, Kemal Bozkurt, Ali Çoban, Turhan Öztürk, Murat Ülev, Eylem Kabarık ve Serter Oran seçildi. Denetleme Kurulu üyeliklerine Orhan Yılmaz, Şafak Zurnacı ve Sakine Kurtcan seçildi. Disiplin Kurulu üyeliklerine Serpil Açıl Özer, Ümit Göç ve Halil İbrahim Kaya seçildi. Genel Merkez (Üst Kurul) Delegeliklerine ise Orhan Yılmaz, Şule Akyol, Halis Sabah, Emine Darıcı Öztürk ve Murat Ülev seçildi. Seçilen yeni yürütme kurulu önümüzdeki günlerde görev dağılımı yapacak. (Zonguldak/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Ceylan: Patron madencilerin sendikal mücadelesinden korkuyor

SONRAKİ HABER

"Yoksullar ölürken, şehit edebiyatı yapmak kolay"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa