Kremlin Sözcüsü Peskov, Erdoğan-Putin görüşmesini işaret etti
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye’nin Suriye’de yeni kara harekatı düzenleme olasılığına ilişkin, Putin ile Erdoğan’ın bu hafta yapacağı görüşmenin beklenmesi gerektiğini söyledi.

Fotoğraf: Kayhan Özer/Cumhurbaşkanlığı/DHA
İLGİLİ HABERLER

İskender Bayhan: Türkiye, TSK birliklerini Suriye’den çekmeli

Arap coğrafyasında geçen hafta | Erdoğan Suriye’deki tüm kartlarını kaybetti

Siyaset Bilimci Sinan Birdal: Politikanın tekrar tartışılır hale getirilmesi lazım

İdlib'de hayatını kaybeden askerin ağabeyi: Artık kimse ölmesin, bir şeyler yapın!
Türkiye’nin Suriye’de yeni kara harekatı düzenleme olasılığına ilişkin açıklamalarda bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bu konuda değerlendirme yapmak için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bu hafta yapacağı görüşmenin beklenmesi gerektiğini söyledi.
Gazetecilerle bir araya gelen Dmitriy Peskov’a Rusya’nın Suriye’de Türkiye tarafından düzenlenebilecek olası kara harekatını nasıl önleyebileceği soruldu.
Erdoğan’ın 5 Mart’ta Moskova’ya gelerek Putin’le görüşmesinin planlandığını kaydeden Peskov, “Ordularımız sürekli temas halinde. En önemlisi, biz şu anda Putin ile Erdoğan arasındaki görüşmeye odaklanmış durumdayız” yanıtını verdi.
Rusya’nın Suriye’de terörle mücadeleye devam etme niyetinde olduğunu ve bu konuda Türkiye’yle iş birliğine büyük önem verdiğini kaydeden Peskov, “Moskova, Soçi Mutabakatlarına bağlılığını koruyor, Suriye’nin toprak bütünlüğünü destekliyor ve Suriye’nin BM Güvenlik Konseyi tarafından terör örgütü kabul edilen gruplar da dahil terörle mücadele niyetini destekliyor ve doğal olarak Türk partnerlerle iş birliğine büyük önem veriyor” ifadelerini kullandı.
Peskov, bir soru üzerine TSK'nin İdlib’de insansız hava araçlarıyla düzenlediği operasyonlar bağlamında uçuş güvenliği garantisi konusunu değerlendirdi. Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezinin ‘Suriye yönetiminin İdlib üzerindeki hava sahasını kapattıktan sonra Rusya’nın Türk savaş uçaklarının bölgedeki uçuşlarının güvenliğini garanti edemeyeceği’ açıklamasını anımsatan Peskov, Kremlin’in bu açıklamayı esas aldığını belirtti. (DIŞ HABERLER)
Evrensel'i Takip Et