Halkın yüzde 48’i İdlib operasyonunu istemiyor, isteyenlerin oranı sadece yüzde 31
Metropoll Araştırma Şirketi, “Türkiye’nin Nabzı Şubat 2020” anketine göre halkın yarıya yakını İdlib’de sürdürülen operasyonu istemiyor.
Fotoğraf: İslam Yakut/AA
Metropoll Araştırma Şirketinin açıklamasına göre halk, İdlib’e yönelik askeri harekat konusuna sıcak yaklaşmıyor. Şubat ayı araştırmasında, yüzde 48,8’lik bir kesim Türk Silahlı Kuvvetlerinin İdlib’de bulunmasının bir gereklilik olduğunu düşünmüyor. Askeri olarak İdlib’de bulunulması gerektiğini düşünenler ise toplam seçmenin yüzde 31’ine tekabül ediyor. Fikrim yok diyenlerin oranı ise yüzde 20,5.
MÜLTECİLERE TEPKİ ORANI YÜKSEK
Seçmenin yüzde 70,5’i mültecilerin ekonomiye zarar verdiğini; yüzde 60’ı mültecilerin savaştan sonra evlerine dönmeyeceklerini ve yüzde 76,6’sı da mültecilere vatandaşlık verilmemesi gerektiğini düşünüyor.
YÜZDE 81 YALNIZCA İMAM NİKÂHI İLE YAŞAMAYI DOĞRU BULMUYOR
Şubat ayı araştırmasında seçmene resmi nikâh olmadan imam nikâhı ile yaşamanın doğru olup olmadığı sorusu da yöneltildi. Verilen cevapların analizinde, yüzde 81’lik kesim bunun doğru olmadığını düşünüyor. Şirket, bu veriye dayanarak resmi nikâh olmaksızın, sadece imam nikâhı ile beraberliğin toplumda kabul görmediği tespitini yapılıyor. Sadece yüzde 12’lik bir kesim doğru olduğunu düşünüyor.
TOPLUMUN YÜZDE 57’SİNİN GİDERLERİ, GELİRLERİNDEN FAZLA
Gelir-gider dengesindeki dengesizlik, toplumun büyük kesimini etkileyen sarsıcı bir gerçeklik olarak bu ankette de dikkat çekiyor. Toplumun yüzde 57’si ekside yaşıyor. Diğer bir deyişle, Türkiye’nin büyük çoğunluğunun giderleri, gelirlerinden fazla. Bu da borçlanarak yaşadığımız anlamına geliyor. “Gelirim, giderimden fazla” diyebilenlerse yaklaşık yüzde 15’lik bir azınlık.
“DEPREM VE ÇIĞ GİBİ FELAKETLERE HAZIRLIKLI DEĞİLİZ”
Son dönemde gündem olan ve deprem, çığ gibi doğal afetler göz önüne alındığında halkın yüzde 73’ü ülkenin bu ve benzeri olaylara hazırlıklı olmadığını düşünüyor. (HABER MERKEZİ)