05 Mart 2020 12:15

"Irkçı gruplar Meriç’e konuşlanıyor" iddiası

Avrupa'ya geçmek isteyen mültecilere karşı Yunanistan ve Avrupa’daki ırkçı grupların hareketlendiği iddia edildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Avrupa'ya geçmek isteyen mültecilere karşı Yunanistan ve Avrupa’daki ırkçı gruplar hareketleniyor. Yunanistan'daki ırkçı gruplar, Ege adalarında ve Meriç nehri etrafında sokaklara indi.

Gazete Duvar'dan Nikolaos Stelya'nın haberine göre Ege adalarında ırkçı gruplar sokaklara indi. CNN Yunanistan’ın geçtiği son habere göre silahlanan gruplar, devriye gezmeye ve sınırı geçen mültecilere saldırmaya başladı. Silahlanan bazı kişilerin yol kesmeye ve kimlik kontrolü gerçekleştirmeye başladığı, bu gelişmelerin benzerinin Meriç’te, Türkiye-Yunanistan sınırlarında da yaşanmaya başlandığı ileri sürüldü.

Bazı yerel basın organlarına ve bölgede bulunan insanların bildirdiğine göre yerel unsurların devreye gezdiği noktalardan zaman zaman silah sesleri yükseliyor. Irkçı grupların örgütlediği devriyelere traktörler ve botlar da katılıyor.

Almanya basınına ve siyaset çevrelerine yansıyan bilgilere göre ise son günlerde Alman Neonazi örgütler, internet ve sosyal medya üzerinden Türkiye-Yunanistan sınırlarına yönelik çağrılarda bulunuyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı da Midilli özelinde ABD vatandaşlarına yönelik seyahat uyarısı yayınladı. ABD vatandaşlarının Midilli’de son günlerde saldırılara maruz kaldığı bilgisinin paylaşıldığı uyarıda ABD’li vatandaşların Ege adalarındaki hareketlerini sınırlandırmaları tavsiye edildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İdlib'de bir asker daha yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Barışın tohumları mabet ağaçlarında filizlenecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa