6 Mart 2020 14:39

Dersim'de yurttaşlar soruyor: Gülistan Doku'yu hiç kimse görmedi mi?

Gülistan Doku'dan 62 gündür haber alınamıyor. Olayın üstünün kapatılmaya çalışıldığını ifade eden Dersim halkı, "Gülistan Doku'yu hiç kimse görmedi mi?" diye soruyor.

Dersim'de yurttaşlar soruyor: Gülistan Doku'yu hiç kimse görmedi mi?

Fotoğraf: MA

Dersim’de 5 Ocak’tan bu yana kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi Öğrencisi Gülistan Doku’nun bulunması için başlatılan arama çalışmaları 2’nci ayını geride bıraktı. Yapılan arama çalışmalarında herhangi bir ize rastlanmazken, savcılığın başlattığı soruşturmada da bir gelişme sağlanamadı. Üniversite öğrencileri, kitle örgütleri ve kadın kurumları, "Gülistan Doku nerede?" diye sormaya devam ediyor. Dersim’de yurttaşlar, Mezopotamya Ajansından Ayşe Sürme’ye konuştu.

"NEDEN SADECE BARAJDA ARAMA YAPILIYOR?"

Savcılığın Doku’nun suda olduğunu iddia ettiğini ancak gelen arama ekiplerinin tamamının suda olmadığına dair görüş bildirdiğini ifade eden İsa Buran, "Bu durum insanın kafasında bir şüphe uyandırıyor" dedi.

Barajdaki aramalar ile algıların değiştirildiğini söyleyen Gülbahar Tekçe, kent halkını duyarlılığa çağırdı. Tekçe, “Nasıl oluyor da 2 ayda Gülistan bulunmadı? Hiç kimse görmedi mi? Belki görenler, bilenler susturuldu. Bu kadar uzamasının sebebi insanların aklına her şey getirebiliyor. Gülistan arkadaşımız bulunmalıdır” diye konuştu.   

Ahmet Erol da “İki ay oldu, bir gelişme yaşanmadı. İlk günde ne söylenmişse ne yapılmışsa olay bir adım ileriye taşınmadı. Her alanda ‘Gülistan Doku nerede?​’ diye sorduk. Cevap yine aynı. Dedikleri tek şey ‘Onu arıyoruz’. Peki sadece neden barajda arama yapılıyor? Artık Gülistan’ı bile aramadıklarını düşünüyorum. Eğer gerçekten bir arama çalışma yapılsaydı, şu ana kadar bulunurdu. Bu büyük bir sorun” dedi.

"BAZI DURUMLAR GİZLENİYOR"

Gülistan’ın iki aydır bulunmamasının tek sebebinin, bazı durumların gizlenmesi ve üstünün örtülmesi olduğunu söyleyen Ezgi Karaman ise, “Neden ısrarla suda aranıyor? Tek bir adım atılmış değil. Son zamanlarda Dersim’in etnik yapısı değiştirilmek isteniyor. Farklı politikalar devreye konulmaya çalışılıyor. Kadınlar artık bu kentte baskı altında” diye konuştu. (Dersim/MA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Kamuda işçiden gizli pazarlık

Kamuda işçiden gizli pazarlık

Türk-İş ve Hak-İş’in üç genel başkan yardımcısı, 600 bin işçiyi kapsayan kamu toplu sözleşme görüşmeleri için önümüzdeki hafta Çalışma Bakanlığına sunmak üzere zam talebini belirledi. Ancak zam oranı açıklanmadı. Pazarlığı yapılacak rakamdan haberi olmayan işçiler tepkili: “Neyi kimden gizliyorsunuz, taslağı açıklayın.”

22 bin 131 TL Türk-İş'in belirlediği açlık sınırı

72 bin TL Türk-İş'in belirlediği yoksulluk sınırı

30 bin TL kamu işçisinin ortalama ücreti

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen'in tutukluluğuna yapılan itiraz "kaçma şüphesi" gerekçesiyle reddedildi.

Evrensel'i Takip Et