10 Mart 2020 11:21
/
Güncelleme: 12 Mart 2020 14:45

Muğla'da maden sahasında 3 işçinin ölümüne ilişkin dava görüldü: Adalet istiyoruz

Muğla'nın Milas ilçesinde, maden sahasında 3 işçinin yaşamını yitirmesine ilişkin dava görüldü: Adaletin bir an önce yerini bulmasını istiyoruz. (Fotoğraf: Arşiv)

Muğla'da maden sahasında 3 işçinin ölümüne ilişkin dava görüldü: Adalet istiyoruz

ARŞİV | Fotoğraf: Evrensel

Muğla'nın Milas ilçesinde, açık arazideki maden sahasında meydana gelen göçükte 3 işçinin ölümüne ilişkin davanın görülmesine devam edildi. 

Bodrum Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklardan Serkan A. ve ölen işçilerin yakınları ile taraf avukatları katıldı.

Söz verilen sanık, önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirterek, yazılı savunmasını bir sonraki celsede sunmak istediğini ifade etti. 

Mahkeme heyeti, bilirkişi raporu için yazılan talimat cevabının beklenmesine hükmederek, duruşmayı erteledi.

Adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan müşteki avukatlarından Metin Kesikçiler, geciken bilirkişi raporunun bir an önce hazırlanarak dosyaya konulmasını talep ettiklerini söyledi. 

Geciken raporun dosyanın atıl kalmasına neden olduğunu savunan Kesikçiler, raporu hazırlaması gereken bilirkişi hakkında ihmal iddiasıyla suç duyurusunda bulunulmasını istediklerini kaydetti.

Ölen işçilerden Şükrü Otlak'ın eşi Hatice Otlak ise yaşanan olayın iş kazası değil cinayet olduğunu söyleyerek, davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını dile getirdi. 

Saibe Otlak da babasının hayatını kaybettiği olayla ilgili adaletin bir an önce yerini bulmasını istediklerini anlattı. 

NE OLMUŞTU?

Muğla'nın Milas ilçesinde, 18 Şubat 2019'da, maden sahasındaki 2 iş makinesi ve 2 kamyonun çalışması sırasında, işçiler Şükrü Otlak, Servet Çapacıoğlu ve Engin Tutuk dağdan kopan kaya parçalarının altında kalarak yaşamını yitirmişti

Yaralı kurtarılan işçi Tayfun Akıncı ise tedavisinin ardından taburcu edilmişti. Olayın ardından madenin işletmecileri Mustafa Ali K. ve oğlu Özkan K. ile mühendis Serkan A. tutuklanmıştı. Mahkeme heyeti, 29 Ağustos 2019'daki duruşmada sanıkların tahliyesine karar vermişti. (Muğla/AA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İşçiye, düşman hukuku

İşçiye, düşman hukuku

Patronların yüzde 30 zam dayatmasına karşı yayılan grevleri engellemek için adeta düşman hukuku uygulanıyor: Besleme basın devreye sokuldu, valilik eylemleri yasakladı, e-devletten sendika üyeliği engellendi, işçilerin önüne polis-jandarma barikatı çekildi, gözaltılarla gözdağı verildi… Hiçbirinden sonuç alınamayınca ‘suç icadı’yla BİRTEK-SEN Başkanı Mehmet Türkmen tutuklandı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
16 Şubat 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et