22 Mart 2020 07:08

Sahte ilaç reklamı yapan ünlülere soruşturma açıldı iddiası

Sosyal medya hesaplarından koronavirüse karşı sahte ilaç reklamı yapan ünlülere soruşturma açıldığı iddia edildi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Şeyma Subaşı, Seda Sayan, Seren Serengil, Ebru Akel, Seda Akgül'ün de aralarında olduğu ünlü isimler, kişisel sosyal medya hesaplarında koronavirüse karşı etkili olduğu iddiasıyla Sağlık Bakanlığının onayı olmadığı bir ilacın reklamı yapmıştı. İleri Haber’de yer alan bilgiye göre, sahte ilaç reklamı yapan ünlüler hakkında soruşturma başlatıldı.

İlk olarak Şeyma Subaşı, Instagram hesabından, “Son zamanlarda koronavirüs biliyorsunuz ki tüm dünyayı çok fazla etkiledi. Hepimiz aslında sağlığın ne kadar önemli olduğunu bir kere daha anlamış olduk… Son zamanlarda, bu gıda takviyesi ürünü kullanıyorum. Bu ürüne eczaneden ulaşabilir, ya da online olarak alabilirsiniz” ifadeleriyle reklamını yapmıştı.

DOKTORUN HABERİ YOK 

Ürünün reklamlarında kullandığı doktorun da konudan haberinin olmadığı ve Tarım Bakanlığının onayladığı ‘Takviye Gıdalar’ listesinde de bulunmadığı ortaya çıktı. Fotoğrafları kullanılan Doç. Dr. Aslıhan Yazıcıoğlu, Instagram hesabından yaptığı açıklamada ‘Ürün ile hiçbir ilgim yoktur. Bilginize’ notunu paylaştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İspanya: Koronavirüs ve bir neoliberalizm distopyası

SONRAKİ HABER

AB, önce İtalya’nın kemerini sıktı, sonra kaderiyle baş başa bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa