24 Mart 2020 09:25

RSF Türkiye Temsilcisi Önderoğlu: BİK’in Evrensel’in ilanını kesmesi adilane olmaz

"BİK’in diğer tüm gazetelere anlayış gösterip, ilanını keserek Evrensel’i ekonomik krize sokması, hem adilane olmayacak hem de işçinin sesi olmuş bir gazeteyi en önemli gelir kaleminden edecektir."

Fotoğraf: Banu Güven

Paylaş

Gözde TÜZER
İstanbul

Basın İlan Kurumu’nun (BİK) koronavirüs nedeniyle yayınladığı önlemler gazetelerin yaşam koşulları açısından önem taşırken, gazetemiz Evrensel’e verdiği 6 aylık ilan ve reklam kesme cezasının son günü de yaklaşıyor. Eğer ceza kaldırılmazsa Evrensel ilan ve reklam alamayan gazeteler statüsüne girecek.

Konuyla ilgili tepkiler de gelmeye devam ediyor. Evrensel'e konuşan Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, Basın İlan Kurumu’nun koronavirüs sürecinde basına kolaylık yönünde aldığı anlayış içeren son kararlardan memnun olduklarını ve teşekkür ettiklerini belirterek “Yaklaşımın tutarlılık gereği ilan hakkını 28 Mart’ta yitirmekle yüz yüze olan Evrensel gazetesi için de geçerli olacağını umuyoruz” dedi.

"GÜN, EVRENSEL'E BORCUMUZU ÖDEME GÜNÜDÜR"

“Evrensel, sadece koronavirüs sürecinde değil 25 yıldır emek haklarını en iyi öne çıkaran gazetelerden biridir. RSF, IPI, EFJ, CPJ dahil uluslararası bir heyet olarak şubatta gazetenin ilan ambargosuna dair sıkıntısını bu nedenle BİK’i ziyaret ederek gündeme getirmiştik” diyen Önderoğlu şöyle devam etti:

“BİK’in diğer tüm gazetelere anlayış gösterip, ilanını keserek Evrensel’i ekonomik krize sokması, hem adilane olmayacak hem de işçi ve çalışan kesimlerin sesi olmuş bir gazeteyi, yurttaşın sokağa çıkıp bayiden gazete almaya yeltenemediği bir ortamda belki de en önemli gelir kaleminden edecektir. Kamuoyuna sesleniyoruz; bugün Evrensel gazetesine sahip çıkmak, finansal krizden sonra şimdi de virüsün dibe çektiği emek haklarınızın bundan sonraki görünürlüğü açısından en etkili mücadelelerden biridir. Gün, Evrensel’e borcumuzu ödeme günüdür.”

"YAKLAŞIMIN EVRENSEL İÇİN DE GEÇERLİ OLACAĞINI UMUYORUZ"

Önderoğlu ayrıca sosyal medya hesabından da BİK’e “Basın İlan Kurumu’nun koronavirüs sürecinde basına kolaylık yönünde aldığı son kararlardan memnunuz; teşekkür ediyoruz. Yaklaşımın tutarlılık gereği ilan hakkını 28 Mart’ta yitirmekle yüz yüze olan Evrensel gazetesi için de geçerli olacağını umuyoruz” diye yazdı.

Basın İlan Kurumu tarafından gazetemiz Evrensel’e verilen ilan ve reklam kesme cezasının 6 aylık süresi 28 Mart’ta son buluyor. 28 Mart’a kadar karar geri çekilmezse Evrensel ilan ve reklam alamayan gazeteler statüsüne geçecek.

ÖNCEKİ HABER

AYM, KHK ile ihraçların göreve dönünce yönetici olmasını engelleyen hükmü iptal etti

SONRAKİ HABER

HDP’li belediye eş başkanları devam eden soruşturmalarla görevden alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa