“İnfaz rejiminde değişiklik, yargı krizinin yarattığı sonuçları ağırlaştıracak”
Bölge barolarının infaz yasasına ilişkin eleştirilerini sıraladı, “Suç ayrımına gitmeden ‘infazda eşitlik’ ilkesi yönünde düzenleme yapılmasını elzem görmekteyiz” dedi.
![“İnfaz rejiminde değişiklik, yargı krizinin yarattığı sonuçları ağırlaştıracak”](https://staimg.evrensel.net/upload/dosya/154351.jpg)
Fotoğraf: Pixabay
Bölge baroları yaptığı açıklamada infaz yasasına ilişkin düzenlemeyi eleştirdi, “İnfaz rejiminde öngörülen değişiklik, yargı krizinin yarattığı ağır sonuçları kısmen de olsa hafifletmek yerine daha da ağırlaştıracaktır” dedi.
Türkiye cezaevlerinde yaklaşık 300 bine yakın tutuklunun bulunduğu hatırlatılan açıklamada, “Ülkenin yaşadığı sosyal, siyasal ve ekonomik krizi aşmanın, toplumsal barışı inşa etmek için yeni bir başlangıç yapmanın yolunun; özellikle devlete karşı işlenen suçlar ve düşünceleri nedeniyle cezaevlerinde bulunan mahpuslar için de infaz rejiminde düzenleme yapılmasından geçtiğine inanmaktayız” ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada, “İnfaz rejiminde yapılacak olan düzenlemede; devletin, eşitlik ilkesine ve ayrımcılık yasağına uygun davranarak, suç ayrımına gitmeden ‘infazda eşitlik’ ilkesi yönünde bir düzenleme yapmasının hukuki ve vicdani yönden elzem görmekteyiz. Unutulmamalıdır ki devleti güçlü kılan güç değil adalettir” denildi.
- ADANA BARO BAŞKANI AV. VELİ KÜÇÜK
- AĞRI BARO BAŞKANI AV. SALİH AYDIN
- ADIYAMAN BARO BAŞKANI AV. MUSTAFA KÖROĞLU
- ANKARA BARO BAŞKANI AV. ERİNÇ SAĞKAN
- ANTAYA BARO BAŞKANI AV. POLAT BALKAN
- ARTVİN BARO BAŞKANI AV. ALİ UĞUR ÇAĞAL
- BATMAN BARO BAŞKANI AV. ABDULHAMİT ÇAKAN
- BİNGÖL BARO BAŞKANI AV. HANİFİ BUDANCANAMAK
- BİTLİS BARO BAŞKANI AV. FUAT ÖZGÜL
- BURSA BARO BAŞKANI AV. GÜRKAN ALTUN
- DİYARBAKIR BARO BAŞKANI AV. CİHAN AYDIN
- DENİZLİ BAROSU BAŞKANI AV. MÜJDAT İLHAN
- GAZİANTEP BARO BAŞKANI AV.BEKTAŞ ŞARKLI
- HAKKARİ BARO BAŞKANI AV. ERGÜN CANAN
- HATAY BARO BAŞKAN AV. EKREM DÖNMEZ
- İSTANBUL BARO BAŞKANI AV. MEHMET DURAKOĞLU
- İZMİR BARO BAŞKAN AV. ÖZKAN YÜCEL
- KARS BARO BAŞKANI AV. İBRAHİN BAŞTİMAR
- MARDİN BARO BAŞKANI AV. İSMAİL ELİK
- MERSİN BARO BAŞKANI AV. BİLGİN YEŞİLBOĞAZ
- MUŞ BARO BAŞKANI AV. FERİDUN TAŞ
- SİİRT BARO BAŞKANI AV. NİZAM DİLEK
- ŞANLIURFA BARO BAŞKANI AV. ABDULLAH ÖNCEL
- ŞIRNAK BARO BAŞKANI AV. NUŞERİVAN ELÇİ
- TUNCELİ BARO BAŞKANI AV. KENAN ÇETİN
- VAN BARO BAŞKANI ZÜLKÜF UÇAR
(HABER MERKEZİ)
Evrensel'i Takip Et