25 Mart 2020 19:17

İngiltere Prensi Charles'ta koronavirüs tespit edildi

İngiltere Veliaht Prensi Charles'ın koronavirüs testi pozitif çıktı. Prens ve Düşesin İskoçya'da kendilerini tecrit ettiği belirtildi.

İngiltere Prensi Charles'ta koronavirüs tespit edildi

Fotoğraf: DHA

İngiltere Veliaht Prensi Charles’ın koronavirüs testi pozitif çıktı. Charles'ın ofisinden yapılan açıklamada, 71 yaşındaki taht varisinin "hafif semptomlar gösterdiği, onun dışında sağlıklı olduğu ve son birkaç gündür evden çalıştığı" belirtildi. 

Prensin eşi Cornwall Düşesi Camilla'nın testinin negatif çıktığı bildirilen açıklamada, Prens ve Düşesin İskoçya'da kendilerini tecrit ettiği belirtildi. Açıklamada, Prensin, son haftalarda çok sayıda görüşme yaptığı, dolayısıyla virüsü kimden kaptığının tespit edilmesinin mümkün olmadığı kaydedildi. 

Charles’ın doktorunun, "Charles’ın hastalığı, Kraliçe ile görüşmesinden 24 saat sonra bulaşıcı olmaya başlamıştır" dediği belirtildi. Kraliçe Elizabeth ve Prens Charles, 12 Mart’ta kısa bir görüşme gerçekleştirmişti.

BUCKINGHAM SARAYI: KRALİÇENİN SAĞLIĞI YERİNDE

Buckingham Sarayı sözcülüğünden yapılan açıklamada, "Majesteleri Kraliçe sağlıklıdır. Kraliçe en son 12 Mart sabahı Galler Prensi ile kısa süre görüştü ve kendisinin refahı ile ilgili tüm tavsiyeleri uygulamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

2. ELIZABETH LONDRA'YI TERK ETMİŞTİ 

93 yaşındaki Kraliçe 2. Elizabeth, 19 Mart'ta Londra'yı terk ederek 35 kilometre uzaklıkta İngiliz kraliyet ailesinin daimi konutlarından biri olan Windsor Kalesi'ne gitmişti. 

İngiliz basını, Kraliçenin Başbakan Boris Johnson'la yaptığı haftalık olağan görüşmelerini bir süre telefon üzerinden gerçekleştirilmesinin kararlaştırıldığını yazmıştı. 

İngiltere Kamu Sağlığı Kurumunun açıklamasına göre, Kovid-19 kaynaklı ölüm sayısı dün 335’ten 422’ye çıkmış, vaka sayısı da 8 bin 77 olmuştu. (DIŞ HABERLER)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Padişah yetkisi

Padişah yetkisi

Devlet Denetleme Kuruluna verilen sınırsız kayyım yetkisiyle Cumhurbaşkanı, bir talimat vererek kamu kuruluşlarından belediyelere, sendikalardan meslek odalarına ve barolara kadar tüm kurumların yönetimlerini, yargı kararına gerek olmadan görevden alabilecek. Prof. Dr. Metin Günday “Bu bir kayyım yetkisi. Anayasa’ya aykırı” dedi.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Kara Harp Okulu mezuniyet törenindeki kılıçlı yemin nedeniyle 5 teğmen ordudan ihraç edildi.

Evrensel'i Takip Et