27 Mart 2020 18:03

Kadıköy'ün sembol mekanlarından biri olan Rexx Sineması, kapılarını kapatma kararı aldı. İleri'de yer alan habere göre, Rexx Sineması, bina sahibinin kira sözleşmesini uzatmaması sonucu kapanıyor. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, yaptığı açıklamada "Mülk sahipleriyle bu değerli kültür mirasını geleceğe nasıl taşıyabileceğimizi değerlendireceğiz" dedi. 

Sinema salonunun oldukça geriye giden bir tarihi bulunuyor. 1920'lerde Apollon, 1930'larda ise Hale Sineması adıyla işletilen aynı yerdeki salon, 1961'de yıkıldı. Yeni yapı Reks sineması adıyla 1962 yılında hizmete girdi. Mimar Maruf Bey tarafından tasarlanan bina, yıllarca Kadıköy'ün referans yapılarından biri oldu. 2000'li yılların başlarında ise sinema salonun adı Rexx olarak değiştirildi.

Daha önce de kira bedelinin çok yüksek olmasından dolayı sinemanın kapanması gündeme gelmiş, ancak bugüne kadar filmler izleyicilerle buluşmaya devam etmişti. Binanın yeniden sinema salonu olarak hizmet verip vermeyeceği ise henüz belli değil. Koronavirüsü salgını sebebiyle halihazırda kapalı olan sinemanın tahliyesine başlandı.

Sinemanın tahliye edildiğine yönelik haberler binlerce sinemaseveri derinden üzdü. Sosyal medyada bu sinemada birçok anısı olduğunu belirten sinemaseverler, bu kararın tekrar değerlendirilmesini talep etti.

BELEDİYE BAŞKANI ODABAŞI: SALGIN TEHDİDİNDEN SONRA MÜLK SAHİPLERİYLE DEĞERLENDİRECEĞİZ

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla "Kadıköy’ün en önemli kültür değerlerinden olan Rexx Sineması’nın kapanma kararını sizler gibi ben de üzülerek öğrendim. Salgın tehdidinin aşılmasının ardından sinema binasının mülk sahipleriyle bu değerli kültür mirasını geleceğe nasıl taşıyabileceğimizi değerlendireceğiz." dedi. 

(KÜLTÜR SERVİSİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İhyanın aslı

İhyanın aslı

Maraş depremlerinin ardından geçen iki yılda ne yiten on binlerce canın hesabı sorulabildi ne de kalanların bir derdine derman olundu. İki yıl sonra iktidar, ”Asrın İhyası” sloganıyla toplumu aldatmaya çalışıyor. Oysa asıl ihya ihaleler, inşaatlar, rezerv alan ilanları, teşvikler, vergi indirimleriyle, depremi gerekçe eden siyasi baskılarla geldi.

Teslim edilen konut sayısı ihtiyacın 3'te biri.

Deprem bölgesinde 'rezerv alan' kılıfıyla halkın evleri, arsaları gasbedildi.

Deprem işçiye yoksulluk, sermayeye 'fırsat' oldu.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Sezgin Tanrıkulu: "Depremin maliyetini en aza indirmek için her ay vergi veriyoruz. Nereye harcandığını bilmiyoruz"

Evrensel'i Takip Et