İMO Denizli Şubesi: Sağlıklı bir yaşam için projeler hayata geçirilmeli
İMO Denizli Şubesi koronavirüse ilişkin açıklama yaparak şantiyelerde acil önlemlerin alınması gerektiğini ifade etti.
Fotoğraf: Evrensel
İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi koronavirüse ilişkin yaptığı açıklamada, şantiyelerde çalışan mühendis ve işçiler için önlemlerin alınması gerektiğini belirtti. Ayrıca Kanal İstanbul projesinin ilk ihalesinin bu süreçte yapılmasının yapılmasını kabul edilemez olduğu ifade edilen açıklamada, acil bir şekilde sağlıklı bir yaşam için projeler hayata geçirilmelidir” denildi.
Açıklamada, bireysel ve kamu sağlığı için, resmi bilgilendirmeleri takip etmenin, çalışılan ortamın hijyenini sağlamanın ve kişisel koruyucu ekipmanları kullanarak, kendimizi nasıl koruyacağımızı öğrenmenin, bu süreçte hem fiziksel hem ruhsal sağlığın korunması için çok önemli olduğu vurgulandı.
"ŞANTİYELER DENETLENİP TEDBİR ALINMALI"
Korona virüs ile mücadelede inşaat sektöründe alınabilecek tedbirler kapsamında, yayınlanan genelgenin uygulanması ve kontrol edilmesinin büyük önem taşıdığının belirtildiği açıklamada, “Şu an aktif durumda irili ufaklı binlerce şantiye bulunmakta, bu şantiyelerde on binlerce mühendis ve işçi çalışmaktadır. Virüse karşı korunaklı hale getirilmesi, şantiyelerde standart hijyen kurullarının uygulanması için iş sağlığı uzmanlarına, şantiye şeflerine ve işverene sorumluluk düşmektedir. Hem işçi hem de işveren sağlığı için şantiyelerde korona virüse karşı önlemler alınmalıdır. Düzenli olarak denetimler yapılmalı, gerekli sağlık ekipman alet ve gereçler temin edilmelidir. Bu şartları sağlanmadığı şantiyelerin cezai işlem yapılıp kapatılmalıdır. Bu konuda tüm yetkilileri önlem almaya çağırıyoruz” denildi.
"KANAL İSTANBUL’A DEĞİL, SAĞLIK SEKTÖRÜNE YATIRIM"
Ülkede korona virüsünün her geçen gün yayıldığının ve can aldığının ifade edildiği açıklamada, bu aşamada Kanal İstanbul projesinin ilk ihalesinin yapılmasının anlaşılır ve kabul edilir bir tarafının olmadığı vurgulandı. Açıklamada, “Sağlık çalışanlarımızın sorunlarının çözüme, hastanelerimizin donanıma ve evde kalabilecek ekonomik koşulların oluşturulmasına ihtiyaç vardır. Çok acil bir şekilde sağlıklı bir yaşam için projeler hayata geçirilmelidir” denildi.
"PAÜ DOZERLE DEĞİL, BİLİMLE GÜNDEME GELMELİ"
PAÜ’de yaşananlara da değinilen açıklamada, “Dünya korona virüs (covid-19) ile mücadele ederken, Pamukkale üniversitesi rektörünün, Bitki Genetiği ve Tarımsal Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (BİYOM), yerli tohum ve bitki üretim projelerinin yürütüldüğü üretim tarlalarının bir kısmından atık su hattının geçirilmesi kararı aldı. İnsanlığın yaşadığı bu zor sağlık günlerinde, üniversitemizin bilim ile gündeme gelmesini ve PAÜ rektörü Hüseyin BAĞ’ dan salgın ile ilgili bilimsel çalışmaları desteklemeye ve proje üretmeye davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi. (Denizli/EVRENSEL)