29 Mart 2020 10:22

YTÜ’de öğrenciler derslere ulaşmakta zorluk çekiyor

Uzaktan eğitim sistemi altyapısı çöken Yıldız Teknik Üniversitesinde öğrencilerin dersi takip etmesi zorunlu tutuldu. Sisteme giremeyen öğrenciler kararın geri alınmasını istedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Uzaktan eğitim sistemi (UZEM) altyapısı yeterli olmayan Yıldız Teknik Üniversitesinde online derslerin işlendiği saatte tüm öğrencilerin dersi takip etmesi zorunlu tutuldu. Karara tepki gösteren öğrencilere, hocalar tarafından sunulan çözüm önerisi ise dönemi uzatmak ya da okulu dondurmak oldu. 

Geçtiğimiz günlerde YÖK tarafından koronavirüs salgını nedeniyle, üniversitelerin bahar döneminde kapalı olacağı, eğitime online sistemler üzerinden devam edileceği duyurulmuştu. Kararın ardından üniversitelerde uzaktan eğitime geçildi. Ancak uzaktan eğitim altyapısı yeterli olmayan pek çok üniversitede, öğrenciler derslere ulaşmakta sıkıntı yaşadı. Yıldız Teknik Üniversitesinde de ilk haftadan itibaren öğrencilerin giriş yapması ile çöken uzaktan eğitim sistemi üniversitede altyapının online eğitime ulaşmada ne kadar yetersiz olduğunu gösterdi.

Yıldız Teknik Üniversitesinde uzaktan eğitim sistemine dair problemler henüz çözüme kavuşmamışken üniversite rektörlüğü tarafından alınan kararda online derslerin işlendiği saatte tüm öğrencilerin dersi takip etmesi zorunlu tutuldu. Dersi takip etmeyen öğrencilerin ise devamsız olarak işleneceği belirtildi. Dersleri takip etmek için gereken bilgisayara ve yeterli internet erişimine sahip olmayan pek çok öğrencinin sorunu çözülmemişken yapılan bu açıklama ile problem görmezden gelinip, uzaktan eğitim sistemi sistemi daha da içinden çıkılamaz hale getirildi.

Açıklanan karara tepki gösteren öğrencilere, hocalar tarafından sunulan çözüm önerisi ise dönemi uzatmak ya da okulu dondurmak oldu. Bilgisayar ve internet probleminin çözümünün de üniversiteye değil YÖK'e ait olduğu yanıtı verildi. Online eğitime dair belirsizlikler devam ederken, internet erişiminde sorun yaşayan bir öğrenci “Örgün eğitimimiz de hocaların slaytları okuyup geçmesinden ibaretti bu sistemden de pek bir şey beklemiyorum” diyerek tepki gösterdi. Öğrenciler derse devam kararının, eğitime ulaşmanın eşit olmadığı koşullarda eşitsizliği büyüteceğini ifade etti. YTÜ öğrencileri üniversiteye gönderdikleri mailler aracılığı ile tepkilerini dile getirerek alınan kararın geri çekilmesini talep etti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP Milletvekili Utku Çakırözer: Kredi borçları ertelensin, faizler silinsin

SONRAKİ HABER

Gıda-İş: AtaKey’de koronavirüse karşı gerekli önlemler alınmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa