29 Mart 2020 22:23

Cam işçisi: Biz işe gidiyoruz, ailemiz evde kalsa ne olacak?

"Biz işe gidip geldiğiniz için ailemizi riske atmış oluyoruz. Ailemizi riske atmamak için çalışmak istemiyoruz ama ücretli izin bir yana senelik iznimiz kullanmak istiyoruz, onu bile reddediyorlar."

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Cam işçisi
İstanbul

Merhaba, ben Kurtköy’de bir cam fabrikasında uzun yıllardır çalışmaktayım. Son günlerde dünyayı ve ülkemizi etkileyen, karantinalara sebep olan koronavirüs salgınıyla ilgili çalıştığım fabrikada değişen ve değişmeyen durumları paylaşmak istiyorum.

Normalden farklı olarak yapılan bir temizlik ve hijyen önlemi olmadı. Çayları yapan kişi aynı zamanda çay molaları haricinde günde bir defa lavaboları yıkıyor. Aynı kişi iki iş yaptığı için 80-90 kişinin kullandığı lavaboların 1 defa yıkanması yetersiz kalıyor. Çoğunluğun talepleri doğrultusunda “Lavaboların yıkaması için başka bir kişi tutun” dediğimizde istediğimiz yerine getirilmedi, diğer önlemler de alınmadı.

Fabrikada çalışanlara haftada iki defa birer tane maske dağıtımı yapılıyor. Maske alma imkanı olmayanlar bu iki maskeyi bir hafta boyunca takıyorlar. Yani çoğu kişi bir maskeyi üç gün boyunca takıyor. Maske nem topladığı için bu durum farklı rahatsızlıklara sebep oluyor. Bir maskenin halbuki bir günden fazla takılmaması gerekli.

Biz işe gidip geldiğiniz için ailemizi riske atmış oluyoruz. Ailemizi riske atmamak için çalışmak istemiyoruz ama ücretli izin bir yana senelik iznimiz kullanmak istiyoruz, onu bile reddediyorlar. Bizim talebimiz ise ailemizi ve kendimizi riske atmamak adına evde kalmak ve geçinebilmek için devletin destek vermesi. Bu gidişle ya fabrikada çalışarak kendimizi ve ailemizi riske atıp virüsten öleceğiz ya da işten çıkıp evde açlıktan öleceğiz.

ÖNCEKİ HABER

Bir kadın işçi yazdı: Dışarı çıkma diyorlar, zaten dışarıda iş de yok

SONRAKİ HABER

LC Waikiki depo işçileri: Ücretli izin hakkımızı ısrarımızla aldık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa