Koronavirüs paketinden yoksul emekçiye geri ödemeli banka kredisi çıktı
Koronavirüs önlemleri sonrası geçinme kaygısı ve işlerini kaybetme korkusu duyan emekçiler hükümetten destek beklerken AKP iktidarı karşılarına geri ödemeli kredi paketiyle çıktı.

Fotoğraf: Evrensel
İLGİLİ HABERLER

Taşeron şantiye işçisi: İç içe yemek yiyip 7 kişi aynı koğuşta kalıyoruz

PTT, işten çıkardığı 20 işçisini gündem etmemiz üzerine işe geri aldı

DİSK: Çalışması zorunlu işletmeler dışında çalışma acilen durdurulmalı

Sanel işçileri koronavirüs nedeniyle can güvenliği için işbaşı yapmadı

CHP'li Beko: Koronavirüs salgını sürecinde işçilerin hakları gasbediliyor
Kamu bankaları, hanehalkı geliri aylık 5 bin lira ve altında olan bireysel müşterilere 10 bin liraya kadar, 6 ayı ödemesiz dönemli, 36 aya kadar vadeli, aylık eşit taksitli kredi uygulamasını devreye aldı. Koronavirüs salgını dolayısıyla alınmaya başlanan önlemlerden yoksul emekçinin payına da geri ödemeli kredi düşmüş oldu.
Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank, yaptıkları ortak açıklamada hanehalkı geliri aylık 5 bin lira ve altında olan bireysel segmentte yer alan müşterilerini finansal açıdan desteklemek için yeni bir kredi uygulaması başlattıklarını duyurdu. "Bireysel İhtiyaç Desteği Kredisi" adı verilen bu uygulamada 10 bin liraya kadar, 6 ayı ödemesiz dönemli, 36 aya kadar vadeli, aylık eşit taksitli kredi verilecek.
Başvuruların 1 Nisan'dan itibaren kabul edileceği ve bu bankalardan yalnızca birine başvurulabileceği belirtildi. (HABER MERKEZİ)

Evrensel'i Takip Et