31 Mart 2020 13:03
/
Güncelleme: 22 Nisan 2020 18:54

Bir bilinmezlik aldı başını gidiyor

Busenur CAN

YTÜ

Dünya çapında bir etki yaratan COVID-19 virüsü bugün boyutu itibariyle evlerimizde kalmamızı gerektiriyor. Bunun sonucunda okulların tatil edilmesinin ardından sürecin uzamasıyla ilgili bahar süresi boyunca okul içerisinde eğitim olmayacağı alınan önlemlerden olmuştur. Eğitimin aksamaması için bahar dönemi süresince uzaktan eğitime geçildi ancak bununla ilgili hali hazırda ülkemizin eğitim sistemi güçlü bir altyapıya ve kullanışlı bir uzem ara yüzüne sahip olmadığı için biz öğrenciler çok fazla sıkıntıyla karşılaştık ve mağdur olduk. İlk hafta sistemin çökmesi sebebiyle ne hocaların ne de öğrencilerin sisteme giriş yapmaması derslerin aksamasına sebep oldu. Vakıf üniversitelerine nazaran devlet okulları online eğitim için bütçe ayırmadığından ötürü var olan sistemler öğrencilerin girmesiyle çöktü ve kullanılamadı. Özellikle uygulamalı ders işleyen bazı bölümlerin de internet üzerinden işlenmeye çalışılması da sıkıntılı bir hal oluşturdu. Bazılarımız yurtlardan gece yarısı zorla çıkartıldığı için alelacele toplanıp malzemelerini alamamış olması yahut bu süreçte hocalarımızın verdiği yeni ödevlerin malzemelerini sadece internet üzerinden temin edemeyecek olmamız bizleri sıkıntıya sokmakta.

ÇÖZÜM ŞART

Gerekli materyallere sahip olmamızın yanı sıra her gün #evdekal çağrısı yapılırken bunları temin edebileceğimiz bir durumda da değiliz. Hatta bazı arkadaşlarımız online eğitime uygun yerlerde değiller. Sisteme giriş yapacak bilgisayar ya da internetleri olmadığından ötürü uzaktan eğitime bile katılamamakta. Ayrıca bahar dönemi vize ve finallerinin nasıl olacağı hala belirsiz. Uygulamalı derslerin projelerinin  teslimi ve teorik derslerin ise klasik sınavlarının sanal ortamdaki işleyişinin bilinmemesi öğrencilerde büyük endişe yaratıyor. Mecburen yaz okuluna kalacak olan arkadaşlarımız bu sefer de ücretli olan yaz okullarından dolayı maddi kaygı yaşıyor. Eğitime devam edebilmemiz için gerekli materyaller sağlanmadığı gibi bu konuyla da ilgili herhangi bir destek almıyoruz, aksine katılım zorunlu tutularak daha da zor durumda bırakılıyoruz. Henüz eşit şartlara  sahip olmayan öğrencilere okulumuzdan çözüm bekliyoruz.

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Başpınar'da yüzde 30 kavgası

Başpınar'da yüzde 30 kavgası

Asgari ücrete yapılan yüzde 30’luk sefalet zammı, tüm ücret artışlarına üst sınır çizen bir bıçağa dönüştü. Ücret zammı ve toplu sözleşme dönemindeki tüm emekçiler o bıçağı kemiğinde hissediyor. Antep Başpınar OSB’de de bu yüzde 30 dayatmasına karşı kavga sürüyor. Bir arada durmayı başaran işçiler kazanıyor.

Şireci Tekstil 2023’te vergi öncesi kârı 1.6 milyar TL ama 2023’te hiç vergi ödemedi. İşçilere teklifi yüzde 30 zam.

Karafiber 2023’te 6.6 milyar TL değerinde net satış geliri elde etti. Bu satışlardan “kâr etmediğini” öne sürerek vergi ödemedi.

Yalçın Kardeşler Halı 2023’te kendi beyanıyla 44.4 milyon TL vergiye esas kâr elde etti. İşçilere yüzde 34 zam dayatıyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
RTÜK Başkanı “Ülkemizde olumlu olaylar olmuyormuş gibi haber servis ediliyor” deyip ‘yandık’, ‘bittik’ haberleriyle karamsarlık aşılandığını savundu, ceza tehdidinde bulundu.

Evrensel'i Takip Et