31 Mart 2020 12:19

Uzaktan eğitim başarılı mı?

Sabah kalkıp evi temizleme sonra bulaşık, çamaşır vs. ve uzaktan eğitim, bunların hepsine yetişebilir miyim?

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Helin Turgut

Van

Lise öğrencisiyim. Bütün öğrenciler gibi gelecek kaygım var. Eğitim sistemindeki eşitsizliklerle mücadele edelim derken bunlara eşitsizliğin had safhada olduğu bir yenisi daha eklendi. Uzaktan eğitim sisteminin bir mağduru olarak sizinle düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. Sözüm ona bizim için en iyisini düşündüklerin söyleyenler; maalesef bu adaletsiz, eşit olmayan sistemi düzeltmiyorlar ve aldıkları karar ile eğitim sisteminde eşitsizliği daha da derinleştiriyorlar.

Televizyon karşısında ders çalışmak bir hayli zor. Anlamadığım bir konu olduğunda durmak veya geri sarabilmek gibi bir imkânım da yok. Bunlar bir yana kaçımızın evinde bilgisayar, telefon, tablet ya da internet var?

Evet herkesin dediği gibi teknoloji çağındayız. Ama bu teknolojiyi herkes eşit miktarda kullanabiliyor mu? Peki ya birden fazla kardeşin, aynı evde ortak televizyonu kullanabilme durumu var mı? Evdeki işlerle ilgilenme zorunluluğum var. Sabah kalkıp evi temizleme sonra bulaşık, çamaşır vs. ve uzaktan eğitim, bunların hepsine yetişebilir miyim? Hayır. Bu sorunlar olduğu müddetçe uzaktan eğitim sisteminin başarılı olduğunu söyleyebilir miyiz? Hayır.

ÖNCEKİ HABER

Daha güzel bir yaşam dileğiyle

SONRAKİ HABER

Bilimsel bir "uzaktan" eğitimi sağlamak da bizim elimizde!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa