01 Nisan 2020 09:12

Aliağa’da tezgah açan pazarcılar gözaltına alındı

Aliağa’da pazarcılar belediyenin pazarı yasaklamasına karşı tezgah açmak istedi. Polis engeliyle karşılaşan pazarcılardan beş kişi gözaltına alındı.

Fotoğraf: Esin Çetin

Reklam

İzmir Aliağa'da geçtiğimiz haftadan bu yana süren pazar yeri tartışmalarında esnaf kapatılan pazarı kurmak isteyince polis müdahale etti, beş pazarcı gözaltına alındı.

Aliağa Belediyesi koronavirüs nedeniyle Cumartesi ve Çarşamba pazarlarının kapatılacağını yerine beş gün boyunca açık olacak semt pazarları kuracağını duyurdu. Alınan karara itiraz eden pazar esnafı bu sabah Yeni Mahalle pazaryerine gelerek tezgahlarını kurmak istedi. Belediyenin aldığı kararı eleştiren pazarcılar “Belediye bu süreçte iki kere farklı açıklamalar yaptı. Bir anda açmayacağız dedi, sonra pazarı kurabilirsiniz dedi. Geldiğimiz noktada ise yine Cumartesi ve Çarşamba pazarlarının kurulmayacağını ve yerine kurulacak semt pazarlarında ilçe dışından gelen esnafın kabul edilmeyeceğini öğrendik. Bizler yıllardır buradan ekmek yiyoruz. Bizim yerimize belediye şirketlerinde çalışan işçileri görevlendirecekmiş. Biz o tezgahların kira bedellerini ödedik” dedi.

BELEDİYE KORONAVİRÜS BAHANESİYLE BİZİ ÇIKARMAK İSTİYOR

Yeni Mahalle pazaryerinde tezgahlarını kurmak için bekleyen pazarcılar polis tarafından kelepçelenerek gözaltına alındı. Gözaltına alınan arkadaşlarının bırakılması için ilçe emniyeti önünde açıklama yapan Menemen Çağdaş Pazarcılar Derneği Başkanı Mahir Serdar Kodaş “Belediyenin bize reva gördüğü kelepçe oldu. Bizler buradan ekmek yiyoruz. Biz İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine uygun bir şekilde tezgahımızı kurmak istedik. Burada hem bize hem halka karşı sorumluluğunu yerine getirmesi gereken Aliağa Belediyesi geçen yıl bizleri buradan çıkarmak istiyordu şimdi koronavirüs bahane ederek bunu yapmaya çalışıyor. Biz şu süreçte Aliağa halkının ucuz gıdaya güvenilir bir şekilde ulaşması için çaba sarf ediyoruz. Kendi çoluğumuzun çocuğumuzun rızkını korumaya çalışıyoruz” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam