02 Nisan 2020 09:30

Bursa'da yurttaşların evde olmasını fırsat bilen madenci şirket ağaçları kesti

Bursa Yenişehir'de faaliyet gösteren Lübnanlı maden şirketi, koronavirüs salgını dolayısıyla insanların evde kalmasını fırsat bilerek kapasite artırımı için ağaç kesimi yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Bursa’nın Yenişehir ilçesi Kirazlıyayla mevkiinde faaliyet gösteren Lübnanlı maden şirketi, koronavirüs salgını dolayısıyla insanların evde kalmasını fırsat bilerek kapasite artırımı için ağaç kesimi yaptı. Ağaç kesimine bölgede bulunan köylüler karşı çıktı.

Söz konusu bölgede 2014 yılından bu yana faaliyet gösteren Meyra Madencilik şirketi, bakır-kurşun-çinko maden ocağı genişletme çalışmaları kapsamında ağaç kesmeye başlayınca köylüler bölgede eylem yaparak engel olmaya çalıştı.

AĞAÇLARI, TARIM ALANLARINI YOK ETMEK İÇİN YOLU KESTİLER    

Ağaç kesiminin yapıldığı bölgeye gitmek isteyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, köye giden yolun güvenlik güçleri tarafından kesildiğini söyledi.

Sarıbal, “Ne yazık ki iktidar bir kez daha ‘benim için koronavirüs önemli değil, koronavirüsten ölüm önemli değil, benim için kâr, rant, maden önemli. Bu nedenle ben korona morona tanımıyorum, asıl olan çıkardır, madendir, madeni çıkaran müteahhitlerdir, madencilerdir. Ben onların çıkarını düşünüyorum. Ben onları koruyacağım’ diyor. Yani bir devletin, bir hükümetin ormanı, ağacı, köylüyü, tarım alanını koruması gerekirsen madenciyi koruyor. Mücadelemizi sürdüreceğiz. Ferman padişahın olabilir, bu topraklar bizim” dedi. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

KESK: ‘Milli Dayanışma Kampanyası’ kamu işyerlerinde dayatmaya dönüştü

SONRAKİ HABER

UNICEF: Acil tedbir alınmazsa, Kovid-19 mülteciler için yıkıcı olabilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa