Türkiye'de koronavirüs nedeniyle 31 ilde sokağa çıkma yasağı | Gelişmeler (11 Nisan)

Türkiye'den yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin öne çıkan olaylar, açıklamalar ve analizler...

.
20:11

Paylaş

SON 24 SAATTE 95 KİŞİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle son 24 saatte 95 kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı. Türkiye'de Kovid-19'a yakalanarak yaşamını yitiren kişi sayısı 1101'e yükseldi.

Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamasına göre, son 24 saatte 95 kişi hayatını kaybetti. Bugün 33 bin 170 koronavirüs testi uygulandı ve 5 bin 138 yeni tanı kondu. Bakan Koca, son 24 saatte 542 hastanın iyileştiğini belirtti.

18:42

Paylaş

YASAĞA RAĞMEN HARİBO İŞÇİLERİ ÜRETİME ZORLANDI

Evrensel’e ulaşan İstanbul Hadımköy’de bulunan Tekgıda-İş’in örgütlü olduğu Haribo’da çalışan işçiler, “23.00-07.00 vardiyasına gittik ve sokağa çıkma yasağını hatırlattık. Biz çocuk şekerlemeleri üretiyoruz, zorunlu gıda değil. Ancak bize gece 03.00’e kadar üretim yaptırdılar. Tepkilerin ve tedirginliklerin devam etmesiyle yönetim 04.00’te işçileri evlerine gönderdi” dedi.

18:13

Paylaş

HDP, CHP VE İYİ PARTİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ UYGULANIŞ BİÇİMİNİ ELEŞTİRDİ

TBMM Genel Kurul toplantısında HDP, CHP ve İYİ Parti milletvekilleri, İçişleri Bakanlığınca aniden ilan edilen sokağa çıkma yasağının uygulanış biçimini eleştirdi.

17:48

Paylaş

CHP: TORBA YASADAN SOSYAL MEDYA SANSÜRÜ ÇIKTI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, AKP’nin hazırladığı ve önümüzdeki günlerde Meclise sunulacağı ifade edilen yasa teklifi taslağına tepki gösterdi. Koronavirüs ile mücadele kapsamında “vatandaşa destek” adı altında hazırlanan taslağın asıl amacının “sansür” olduğunu ifade eden Adıgüzel, “Vatandaş aş, iş; AKP ise sosyal medyayı zapturapt altına alma derdinde. Dünyanın neresinde virüs ile mücadele sansür yoluyla yapılıyor?” dedi.

16:08

Paylaş

SES: HAFTA SONU OLUŞMAYACAK BULAŞ DÜN KUYRUKLARDA OLUŞTU

SES Eş Genel Başkanı İbrahim Kara hükümetin ilan ettiği sokağa çıkma yasağına tepki gösterdi: Hafta sonu oluşmayacak bulaş, dün akşam birkaç saatte oluşturuldu.

 

16:08

Paylaş

FIRIN İŞÇİLERİ FAZLA MESAİ ÜCRETİ ALMADAN İKİ KAT FAZLA ÇALIŞTIRILIYOR

Koronavirüs salgını döneminde iş yükü artan fırın işçileri, fazla mesai ücreti almadan iki kat fazla çalıştırıldıklarını, işsizlikle tehdit edildiklerini söyledi.

 

 

16:07

Paylaş

DİSK YK ÜYESİ ASLAN: ÇÖZÜM ZORUNLU ÜRETİM DIŞINDA ÜRETİMİN DURDURULMASI

DİSK Yönetim Kurulu Üyesi ve Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan yazılı açıklama yaparak salgının önlemebilmesi için zorunlu alanlar dşındaki tüm iş kollarında üretimin durdurulmasını istedi.

 

 

16:07

Paylaş

UŞAK’TA BİR TEKSTİL İŞÇİSİ KORONAVİRÜS NEDENİYLE HAYATINI KAYBETTİ

Uşak’ta iplik fabrikasında çalışan bir kadın işçinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği iddia edildi. Uşak yerel basınında yer alan habere göre 46 yaşındaki kadın işçi koronavirüs sebebiyle 5 Nisan’da hayatını kaybetti. Kadın işçinin kimliği hakkında ise resmi kurumlar tarafından bir açıklama yapılmadı.

 

 

16:06

Paylaş

İZMİR’DE GENEL-İŞ ÜYESİ 3 İŞÇİNİN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI

Bornova Belediyesinde temizlik işleri personeli olarak çalışan 2 işçinin, Metro AŞ’de ise bir kadın işçinin koronovirüs testi pozitif çıktı. İşçilerden biri hastanede karantina altına alınırken, diğer iki işçiye evde karantina önerildi. Temaslı oldukları işçiler ev izolasyonu için idari izinli sayıldı.

 

 

16:06

Paylaş

TTB AİLE HEKİMLİĞİ KOLU: NORMAL HASTA KABULÜ FARKLI SAATLERDE YAPILSIN

 

15:01

Paylaş

İSTANBUL'DA 38 YAŞINDAKİ ECZACI HAYATINI KAYBETTİ

 

11:21

Paylaş

METROBÜS SEFERLERİ 16.00’YA KADAR DURDURULDU

İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan 48 saatlik sokağa çıkma yasağı kapsamında İBB otobüs ve metrobüs seferleri yeniden düzenlendi. Sabah 09.00 ile 16.00 arasında metrobüs seferleri iptal edildi. Bu karardan haberi olmayanlar ise metrobüs duraklarında kaldı.

11:20

Paylaş

HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI MÜLAKATLARI ERTELENDİ

Adalet Bakanlığı, 4 Mayıs-10 Temmuz tarihleri arasında yapılması planlanan hakim ve savcı adaylığı mülakatlarının, koronavirüs tedbirleri çerçevesinde ertelendiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 4 Mayıs-10 Temmuz 2020 tarihleri arasında yapılması planlanan avukatlık adli yargı, idari yargı, adli yargı hâkim ve savcı adaylığı mülakatlarının Kovid-19 salgını nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiği bildirildi. Salgınla ilgili güncel gelişmeler dikkate alınarak yeni mülakat tarihlerinin planladıktan sonra kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi. (DHA)

08:50

Paylaş

TTB: SALGIN YÖNETİMİ DEĞİL, ALGI YÖNETİMİ

İstanbul Tabip Odası, “Bunun adı salgın yönetimi değil algı yönetimi” diyerek, sokağa çıkma yasağının 2 saat kala açıklanmasına tepki gösterdi.

İstanbul Tabip Odası (İTO), 31 ilde ilan edilen 2 günlük  sokağa çıkma yasağının, yasağa 2 saat kala açıklanmasına sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla tepki gösterdi.

Yapılan açıklamada, "Pandeminin gerektirdiği önlemleri gerektiği zamanda almayıp kamuoyu beklentisi yükselince alelacele sokağa çıkma yasağı ilan ederek insanları gece yarısı sokağa dökmek. Bunun adı SALGIN yönetimi değil ALGI yönetimi" denildi.

08:46

Paylaş

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLEN 31 İLDE TOPLU TAŞIMA KISITLI ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR

Sokağa çıkma yasağı olan 31 ilde toplu taşıma araçları, sokağa çıkma yasağı muafiyetinde olan vatandaşlar için belirli saatlerde seferlerine devam ediyor.

08:45

Paylaş

KARANTİNA ALTINA ALINAN YERLEŞİM BİRİMLERİ ARTIYOR

 

08:43

Paylaş

TEKFEN’DE 20 İŞÇİNİN TESTİ POZİTİF ÇIKTI, EVDEKİ İŞÇİ İŞTEN ATILDI

Kocaeli Körfez’de kurulu TÜPRAŞ’ta bakım, onarım, inşaat işlerini sürdüren taşeron firma Tekfen’e bağlı çalışan işçilere yapılan 40 koronavirüs testinin 20’si pozitif çıktı. Koronavirüse yakalanan işçiler tedavi altına alındı. Koronavirüs vakalarının tespit edilmesinin ardından ise ‘önlem’ kapsamında işe çağrılmamış 17 işçi işten atıldı.

 

08:42

Paylaş

DOÇ. DR. GÜNSELİ BAYRAM, 5 SORUDA YENİ KORONAVİRÜSE DAİR BİLİNENLERİ YAZDI

Doç. Dr. Günseli Bayram, COVID-19 hastalığına neden olan SARS-CoV-2 (nCoV-2019) virüsünün yapısını, virüsün nasıl bulaştığını, nasıl tesbit edildiğini ve virüsten korunma yollarını yazdı.

 

08:40

Paylaş

TTB BAŞKANI SİNAN ADIYAMAN: ÖNERİLERİMİZ UMURSANMADI, SALGIN TÜM ÜLKEYE YAYILDI

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Başkanı Sinan Adıyaman, TTB’nin önerilerinin hayata geçirilmekte geç kalınmasıyla salgının tüm Türkiye’ye yayıldığını söyledi. Adıyaman, kapatılan hastanelerin biran önce izolasyon merkezleri olarak açılmasını ve çalışanların biran önce ücretli izne çıkarılarak hareketliliğin en aza indirilmesi çağrısı yaptı.

 

08:38

Paylaş

BASILI GAZETEYE ULAŞAMAYAN OKURLAR EVRENSEL'İ E-GAZETE FORMATINDA OKUYABİLİR

31 kentte bugün ve yarın için ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle gazetelerini alamayan okurlarımız, Evrensel'i e-gazete formatında ücretsiz olarak okuyabilecek.

 

DÜN NE OLMUŞTU?

Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 1101'e yükseldi. İçişleri Bakanlığı, 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta 2 gün sokağa çıkmanın yasaklandığını duyurdu. Ancak yasak kararının günün bitmesine 2 saat kala açıklanmasının ardından halk marketlere ve fırınlara akın etti. Adalet Bakanlığı cezaevlerinde alınan tedbirlerin süresini 30 Nisan'a kadar uzatıldığını açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında metrobüs istasyonlarına termal kamera yerleştirdi. İstanbul Tabip Odası, Kovid-19 salgınına karşı mücadeleye ilişkin hazırladığı "Korona Günlerinde İstanbul'da Sağlık-4 İşçi Sağlığı İşyeri Hekimliği Raporu" yayımladı. Ticaret Bakanlığının "Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"i Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğe eklenen geçici maddeyle toplantıların ve bazı sürelerin durdurulması yönünde düzenleme yapıldı.

 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa