14 Nisan 2020 13:43

İzmir Tabip Odası: Yurtlar ve misafirhaneler sağlık çalışanları için tahsis edilsin

İzmir Tabip Odası, Kovid-19 test sonucu pozitif olan ancak evinde istirahati istenen çok sayıda sağlık çalışanın barınma sorunun çözülmesini talep etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İzmir Tabip Odası, Kovid-19 test sonucu pozitif olan ancak evinde istirahati istenen çok sayıda sağlık çalışanın barınma sorununa ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Bu durumda çok sayıda sağlık çalışanı bulunduğu ifade edilen açıklamada, “Odamıza iletilen başvurularda, Covid-19 test sonucu pozitif olan bazı sağlık çalışanları, virüsün ailesine ve yakınlarına bulaşma kaygısı yaşamaktadır. Odamıza iletilen başvurularda, bazı meslektaşlarımızın araçlarında konakladıkları, bazılarının otelde vs. yerlerde kalmak zorunda oldukları öğrenilmiştir. Virüsün yayılım hızı ve sağlığa etkileri değerlendirildiğinde, sağlık çalışanlarının kaygılarının oldukça haklı olduğu değerlendirilmektedir” denildi.

Açıklamada, test sonucu pozitif olan ancak hastanede tedavi gerektirmeyen sağlık çalışanlarının evlerine gitmek yerine, şehir merkezi dışındaki kamu kurumlarına ait dinlenme ve konaklama tesislerinde ağırlanmasının doğru bir yaklaşım olacağı belirtildi.

Oda, bu doğrultuda şu çağrıyı yaptı:

“Bu nedenle, sağlık çalışanlarının barınma ihtiyaçlarının karşılanması için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve Odamız koordinasyonunda çalışma yapılması gerekmektedir.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ya da diğer kamu yurt veya misafirhanelerinin tahsis edilmesi konusunun ivedilikle ele alınmasını İzmir Tabip Odası olarak bugün resmî bir yazı ile sayın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve sayın İzmir İl Sağlık Müdürü’ne bildirdik.

Bu savaşta ön saflarda mücadele veren başta hekim meslektaşlarımız olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının kendileri de aileleri de kıymetlidir.

Onları sadece alkışlarımızla değil bu salgında bedensel ve ruhsal olarak da desteklemeliyiz.” (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Limak'ın Kuveyt'teki şantiyesinde çalışan işçiler önlem talebiyle iş bıraktı

SONRAKİ HABER

Su dağıtım işçisi: Birimiz hastalanırsa bütün şehri karantinaya almak zorundalar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa