Türkiye'de koronavirüs: Can kaybı 2 bin 376 oldu | Öne çıkan gelişmeler (22 Nisan)

Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 2 bin 376'ya yükseldiği Türkiye'den salgına ilişkin günün öne çıkan gelişmeleri.

.
00:22

Paylaş

31 İLDEKİ SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI BAŞLADI

koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında 23, 24, 25 ve 26 Nisan'da 30 büyükşehirle Zonguldak'ta uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması başladı. Kısıtlama, 26 Nisan Pazar gecesi sona erecek.

23:09

Paylaş

BURSA’DA BİR APARTMAN DAHA KARANTİNAYA ALINDI

Bursa Valiliği, Gürsu ilçesindeki bir apartmanın 14 gün süre ile karantinaya alındığını açıkladı.

Bursa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Koronavirüs (Covid-19) görülen vakalarının artması sebebiyle; Gürsu İlçesi, İstiklal Mahallesi Vardar Sokak No:7’de bulunan apartmanımız, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararı ile 22.04.2020 (bugün) tarihinden itibaren 14 gün karantinaya alınmıştır. Söz konusu apartmanımızda karantina şartlarına uygun olarak her türlü tedbir alınarak uygulamaya geçilmiştir” denildi. (Bursa/EVRENSEL)

22:42

Paylaş

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI YİNE İŞÇİLERİ ES GEÇTİ

Bu hafta uygulanacak 4 günlük sokağa çıkma sınırlamasında ise NAKSAN, Şölen Çikolata, Merinos gibi Antep’in en büyük fabrikaları da dahil olmak üzere yine çuval, branda, halı, iplik, kumaş gibi ürünler üreten pek çok fabrika üretime devam edecek. Bu durumda hafta sonu da dahil olmak üzere Antep Başpınar Organize Sanayi Bölgesinde bulunan fabrikaların yarısından fazlası üretime devam edecek, işçiler çalışmaya devam edecek.

Birçok iş kolunda sürecek olan üretime işçilerden tepkiler gelmeye devam ediyor. İşçiler, "Bu yasak insanların sağlığını korumak için uygulanıyor. Peki biz insan değil miyiz?” diye sordu.

20:07

Paylaş

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ücretsiz izne çıkarılan işçiler için Nakdi Ücret Desteği'ne başvuruların bugün başladığını bildirdi.

19:48

Paylaş

BAKAN KOCA: KORONAVİRÜSTEN CAN KAYBI 2376 OLDU

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından basın açıklaması yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte 117 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Böylece can kaybı 2376'ya yükseldi. Toplam vaka sayısı ise 98 bin 674 oldu.

18:01

Paylaş

İSTANBUL TABİP ODASI: MASKELER NEREDE?

İstanbul Tabip Odası, maske dağıtımında yaşanan sorunlara ilişkin açıklama yaptı. İktidarı eleştiren İstanbul Tabip Odası, "Üç, beş maskeyi bile dağıtamaz duruma düşmek hicap vericidir" dedi.

 

16:49

Paylaş

İSTANBUL'DA MESAİ SAATLERİNE KORONAVİRÜS DÜZENLEMESİ

İstanbul'da mesai saatlerine yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında düzenleme getirildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, mesai saatlerinin 09.00-12.30, 13.00-16.30 şeklinde uygulanacağını duyurdu.

Vali Yerlikaya açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "COVID19 tedbirleri kapsamında; 27 Nisan Pazartesi gününden 27 Mayıs 2020'ye (Ramazan Bayramı sonu) kadar geçerli olmak üzere İstanbul’da mesai saatleri 09.00-12.30, 13.00-16.30 olarak uygulanacaktır."

16:45

Paylaş

CHP, İNFAZ DÜZENLEMESİNİN İPTALİ İÇİN AYM'YE BAŞVURDU

CHP, infaz düzenlemesinin usul yönünden iptali için Anayasa Mahkemesine başvurdu. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, ikinci aşamada ise esas yönünden iptali için başvuracaklarını söyledi.

 

16:31

Paylaş

 

16:18

Paylaş

 

16:17

Paylaş

 

15:58

Paylaş

METAL İŞÇİLERİNİN YÜZDE 87'Sİ KENDİNİ RİSK ALTINA HİSSEDİYOR

Birleşik Metal-İş Araştırma Merkezi’nin raporuna göre metal işçilerinin yüzde 2,8’i virüs nedeniyle karantina altında, her 5 işçiden birinin yakınlarında pozitif vaka var. Metal işçilerinin yüzde 87'si kendini işyerinde risk altında hissediyor, işyerinde alınacak tedbirlerle sorunun çözüleceğine inanmıyor. Martta iktidarı virüs ile mücadelede başarılı bulanların oranı nisanda yüzde 48'den yüzde 31'e düşerken, başarısız bulanların oranı ise yüzde 15'ten yüzde 33'e yükseldi.

14:52

Paylaş

EMEK ÖRGÜTLERİNDEN 1 MAYIS ÇAĞRISI

Bu yıl, işçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs'a koronavirüs krizinin emek-sermaye çelişkisini ayyuka çıkardığı koşullarda gidiliyor. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, tüm işçi ve emekçileri Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs’ta tek ses olmaya çağırdı. Online düzenlenen basın toplantısında ortak açıklamayı DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu okudu. Çerkezoğlu, "Halkın egemen olduğu düzen için 1 Mayıs’ta tek ses olalım" dedi.

13:56

Paylaş

TTB: 37 İLDE 3 BİN 474 SAĞLIKÇIYA KOVİD-19 TANISI KONULDU

Sağlık Bakanlığının, Kovid-19 tanısı konulan sağlık emekçilerinin sayısını açıklamaması nedeniyle Türk Tabipleri Birliği (TTB), kendi imkanlarıyla bu konuda bir rapor hazırladı. Rapora göre 44 il arasında 37 ilde 3 bin 474 sağlıkçıya tanı konuldu. En çok sağlık çalışanına tanı konulan iller olan İstanbul, İzmir, Ankara, Eskişehir ve Adana'nın aynı zamanda maske temini ve hastanede gerekli önlemler konusunda en fazla sorun yaşayan iller olduğu vurgulandı.

13:32

Paylaş

MARTTA OTELLERDE DOLULUK ORANI YÜZDE 28,6 OLDU

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) koronavirüs salgınının Türkiye ve Avrupa'daki otelciliğe etkisine dair araştırmasını yayımladı. Buna göre; Türkiye'nin Mart 2020 otel dolulukları, 2019 yılının aynı dönemine yüzde 55,2 azalarak, yüzde 28,6 olarak kaydedildi. Mart 2019’da bu oran yüzde 63,8 olmuştu. (Kayn.:AA)

13:03

Paylaş

EMEP: GIDA KITLIĞINA KARŞI TARIM DESTEKLERİ ARTIRILMALI

Emek Partisi, pandemi süresinde tarım sektörünü doğrudan ilgilendiren alınmayan önlemlere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, tarımsal üretimi, üretici köylüyü görmezden gelen politikalar nedeniyle salgına kıtlık tehdidinin eklenmesinin sürpriz olmayacağı belirtildi; “Gıda kıtlığına yol açacak tarım politikalarından vazgeçilsin. Güvenli, ucuz ve temiz gıda için önlem alınsın" denildi.

12:36

Paylaş

VEFA GRUBUNDA GÖREV ALAN OKUL MÜDÜRÜ KOVİD-19'DAN YAŞAMINI YİTİRDİ

Eğitim Sen 7 No’lu Şube “Vefa Grubu”nda görevlendirilen okul müdürü Cemil Mutlu’nun koronavirüsten hayatını kaybettiğini bildirerek görevlendirilen eğitimciler için yeterli hijyen ve sağlık önlemlerinin alınması uyarısında bulundu.

12:12

Paylaş

“DSÖ’NÜN KODLARI NEDEN UYGULANMIYOR?”

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, pandemi ile mücadelede ortaya çıkan sorunları Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sordu.  Hatimoğulları, Dünya Sağlık örgütünün önerdiği kodların eksik uygulanmasının yaratığı tartışmalara dikkat çekti. Söz konusu kod test negatif çıksa dahi klinik-epidemiyolojik açıdan şüpheli vakaların da Covid-19 olarak değerlendirilmesini sağlıyor. Bu kodun Türkiye’de uygulanmaması sonucu kimi ölümlerin kayıtlara “bulaşıcı hastalık ya da doğal ölüm” olarak geçtiği yönünde tartışmalar yürüyor.

12:10

Paylaş

KILIÇDAROĞLU'NDAN SALGIN SONRASI İÇİN 16 ÖNERİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet’e yazdığı yazıda Kovid-19 sonrası için Türkiye’de yapılması gerekenleri yazdı. Kılıçdaroğlu "Türkiye, bu 16 maddeye uygun demokratik siyaset anlayışına yönelmesi halinde, geleceğini güvence altına almış olur" dedi.

11:48

Paylaş

"GELECEK YIL KITLIK VE PAHALILIKLA KARŞI KARŞIYA KALACAĞIZ"

Koronavirüs salgını tehdidi altında üretici köylüler ve mevsimlik tarım işçileri ekim, dikim ve hasat dönemine giriyor. "Üreticiler neler yaşıyor", "İthalata dayalı tarım politikasından nasıl etkileniyoruz", "Salgına bağlı olarak kıtlık ve açlık tehdidiyle mi karşı karşıyayız?", "Acil alınması gereken tedbirler neler?" sorularını Tüm Üretici Köylü Sendikası (Tüm Köy Sen) Eğitim ve Örgütlenme Uzmanı Sedat Başkavak'a yönelttik. Başkavak, uygulanan politikalar nedeniyle gelecek yıl kutluk ve pahalılıkla karşı karşıya kalacağımıza dikkat çekti.

11:35

Paylaş

BURSA'DA İKİ FABRİKADA KORONAVİRÜS VAKASI GÖRÜLDÜ

Bursa’da bulunan Hak-İş’e bağlı Öz Gıda-İş sendikasında örgütlü olduğu iki ayrı fabrika olan Natura Gıda/Golf dondurma ve Kerevitaş fabrikalarında çalışan bazı işçilerin koronavirüs testi pozitif çıktı. İşçiler “Hepimiz tedirginiz. Çalıştığımız bölüm olan dondurma bölümü 15 günlük kapatıldı. Bize de bulaştı mı korkusu yaşıyoruz. Hepimizin ailesi var çocukları var onlara bulaştırdık mı düşüncesinden hiçbir şey yapamıyoruz. Bölümün kapatılması için illam aramızdan birilerinin bu virüse yakalanması mı gerekiyordu” dedi.

11:11

Paylaş

BUCA CEZAEVİNDE 64 MAHPUSUN TESTİ POZİTİF ÇIKTI

İzmir'de Buca Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan H.A.'nın koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından yapılan filyasyon çalışmasında, 64 hükümlü ve tutuklunun daha koronavirüs testi pozitif çıktı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, bütün hükümlü ve tutukluların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

08:41

Paylaş

GENÇLİĞİN DÜNYA GÜNDEMİ

Genç Hayat'ın Sesi yayınında buluşan Türkiye, Almanya, Birleşik Krallık ve ABD'den gençlik temsilcileri, koronavirüs krizini ve dünya gençliğinin mücadelelerini tartıştı.

07:32

Paylaş

İNGİLTERE TÜRKİYE'DEN TONLARCA KORUYUCU SAĞLIK EKİPMANI ALDI

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında tıbbi sağlık ekipmanları almak üzere İstanbul'a gelen İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetlerine (RAF) ait Airbus A400M tipi askeri kargo uçağı, tonlarca koruyucu ekipmanı yükledi ve gece saatlerinde İngiltere'ye götürdü.

06:56

Paylaş

"GÜNDE 1000 TANE KARGO DAĞITMAK HERKESİ KORKUTUR"

Evrensel'e koronavirüs salgınına dair kaygılırını ve çalışma koşullarını yazan bir katgo işçisi, "Bizler bu koşullarda çalıştırılırken alışveriş yapanlar kargo çalışanlarını acil ve vazgeçilmeyecek ihtiyaçları için kullanmalılar." dedi.

06:48

Paylaş

FABRİKALAR ÇALIŞIYORSA 1 MAYIS DA KUTLANIR

Bu yıl, işçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs'a koronavirüs krizinin emek-sermaye çelişkisini ayyuka çıkardığı koşullarda gidiyoruz. Gebze'den bir metal işçisi Evrensel'e yazdığı mektupta "Bu yıl 1 Mayıs daha anlamlı hale gelmiştir. Fabrikalarda çalışma devam ederse, fabrikamızda 1 Mayıs’ı kutlamalıyız. 1 Mayıs’tan önceki günlerde de kutlama yapabiliriz" diyor.

06:44

Paylaş

"HAKLARIMIZ NEDEN EŞİT DEĞİL?"

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinden bir sağlık işçisi, pandemi sürecinde yaşananları ve çalışma koşullarını Evrensel'e yazdığı mektupta anlattı.

DÜN NE OLMUŞTU?

Sağlık Bakanlığının son açıkladığı verilere göre 4 bin 611 kişiye daha Kovid-19 tanısı konuldu, 119 kişi hayatını kaybetti. Toplam vaka sayısı 95 bin 591 olurken can kaybı ise 2 bin 259'a çıktı.

İçişleri Bakanlığı, 81 ilin Valiliğine "Ramazan Tedbirleri” konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre iftar, sahur gibi kalabalık grupları bir araya getiren her türlü etkinliğe müsaade edilmeyecek.

AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, gelinen noktada salgının yatay seyre geçmeye başladığını savundu. Ramazan ayı boyunca da tedbirlerin süreceğini ifade eden Erdoğan, "Bayram sonrası ülkemizin normal hayata geçişini hedefliyoruz" dedi.

Pek çok kişisel bakım ve temizlik ürününe ek gümrük vergisi getirildi.

Kovid-19 - Koronavirüs salgınında son durum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa