25 Nisan 2020 07:14

Antep Akınbella Terlik'te 27 yaşındaki işçi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

Antep'te Akınbella Terlik fabrikasında 27 yaşındaki Uğur Kartal adlı işçi, Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Fabrikada Kovid-19 vakasına rastlandığını duyuran Mehmet Türkmen gözaltına alınmıştı.

Antep Akınbella Tekstilde  Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitiren Uğur Kartal adlı işçi | Fotoğraf, Mehmet Türkmen'in Twitter gönderisinden alınmıştır

Paylaş

Antep Akınbella Terlik Fabrikasında çalışan 27 yaşındaki Uğur Kartal isimli işçi koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. DİSK/Tekstil Gaziantep Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen, daha önce sosyal medyadan fabrikada işçilerin koronavirüse yakalandığını duyurduğu için geceyarısı gözaltına alınmıştı.

Uğur Kartal fabrikada çalışırken yakalandığı koronavirüs nedeniyle 15 gündür hastanede tedavi görüyordu. Hastanede yaşamını yitiren Kartal 27 yaşındaydı ve henüz 40 gün önce nişanlanmıştı. Ölüm haberi DİSK/Tekstil Gaziantep Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen tarafından Twitter hesabından duyuruldu.

Akınbella Terlik Fabrikasında pozitif vaka haberini duyurduğu için geceyarısı gözaltına alındığını hatırlatan Türkmen, “Patronlar rahatsız oldu diye sendikacıyı gece yarısı gözaltına alanlar, işçinin ölümüne sebep olan patrona hesap sorar mı dersiniz? Sormazlar. Ama biz soracağız; ‘Çarklar dönsün’ diye işçileri ölümüne çalıştıranlardan da, işçilerin hayatını patronların insafına bırakanlardan da” dedi.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi de sosyal medya hesabından Kartal’ın ölümünü duyurarak “Ailesine ve mesai arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz” dedi.

YEREL GAZETE ADETA İŞÇİYİ SUÇLADI

Uğur Kartal'ın ölümü yerel basına da yansıdı. Gaziantep Olay Medya (olaymedya.com), işçinin Kovid-19'dan yaşamını yitirmesi haberini "4 kişiye virüs bulaştırdı sonra da öldü!" başlığı ile yayımladı.

DİSK/Tekstil Gaziantep Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen, sosyal medyada bu konu ile ilgili, "Çalıştığı Akınalbella fabrikasında coronavirüse yakalanarak hayatını kaybeden 27 yaşındaki işçi Uğur Kartal için yerel gazetenin attığı manşete bakın. Öldüğü için bile işçiyi suçlayacak kadar.... Sadece kalemleri değil, ruhları ve vicdanları da sermayeye satılmış." ifadelerini kullandı.

MİLAT HALI FABRİKASINDA DA BİR İŞÇİ KOVİD-19'A YAKALANDI

DİSK/Tekstil Gaziantep Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen, Antep'te Milat Halı adlı fabrikada da bir işçinin Kovid-19'a yakalandığın duyurdu.

Türkmen, Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Az önce bir fabrikadan daha bir işçinin Kovid-19'a yakalandığı ve ailesi ile birlikte karantina altına alındığı haberi geldi. Milat Halı adlı bu fabrika virüs vakasına ve sokağa çıkma yasağına rağmen şu anda üretime devam ediyor. İşçilerin hayatı bu kadar ucuz işte..." ifadelerini kullandı.

(Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Akdeniz'de 4.2 büyüklüğünde deprem

SONRAKİ HABER

Norveç’te 27 Nisan’da ilkokullar kısmen açılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa