30 Nisan 2020 08:21
/
Güncelleme: 1 Mayıs 2020 11:56

Dersim'de Karayolları işçileri 1 Mayıs'ı kutladı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle kitlesel kutlamaların yapılamadığı bu yılki 1 Mayıs'ta işçi ve emekçiler, bulundukları her alanı 1 Mayıs alanına çevirmeyi sürdürüyor.

Dersim'de Karayolları işçileri, kurum binası önünde 1 Mayıs İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

Yol-İş Sendikası Elazığ 1 No'lu Şube üyesi işçiler, fiziksel mesafeye dikkat ederek yaptıkları eylemde taleplerini dile getirdi. (Dersim/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Milyonlar ‘fitre’lik, iftar sofraları boş

Milyonlar ‘fitre’lik, iftar sofraları boş

Erdoğan-Şimşek programıyla ücretleri açlık sınırının altına inen asgari ücretli işçiler ve emekliler, ramazan ayının ilk iftarını boş sofralarda karşılıyor: “Kırmızı eti zaten görmüyorduk, bu sene orucu açacak zeytin bile alamıyoruz…” Diyanet İşleri Başkanlığı da ‘Asgari ücretliler ve emeklilere fitre verilebilir’ fetvası yayımlamıştı.

İftar sofrasına 1 yılda gelen zam: Yüzde 45

Dört sene içinde güllaça gelen zam: Yüzde 1100

Pideye 2 yılda gelen zam: Yüzde 150

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
1 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et