9 Mayıs 2020 05:55

Derik'te kayyum yönetimi bursları kesti, öğrencilere verilen 400 TL geri istendi!

31 Mart seçimlerinde yüzde 69 oy ile HDP’nin kazandığı ve 16 Kasım 2019’da kayyum atanan Mardin’in Derik Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, öğrencilere yazı göndererek bursun durdurulduğunu ve verilen bursların da geri ödenmesini istedi.

“KAMU ZARARI OLUŞMUŞTUR”

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; kayyum atandıktan 13 gün sonra İçişleri Bakanlığı’nın görevlendirdiği iki görevli tarafından hazırlanan denetim raporuna atıf yapılan kararda, “Öğrencilere toplam 5 bin 600 TL ödeme yapılarak kamu zararı oluşmuştur. Miktarı faiziyle birlikte belediye hesabına 1 ay içinde yatırmanız gerekmektedir. Aksi takdirde hakkınızda gerekli yasal işlemler başlatılacaktır” denildi.

400 TL GERİ İSTENDİ

İki aylık burs karşılığı aldığı 400 TL geri istenen Munzur Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerden Ömer Erol, ailesinin ekonomik durumu iyi olmadığı için burs aldığını belirterek “Kayyım atanır atanmaz bursu iptal ettiler. Arkadaşlarımızla, ‘Bari geri de almasınlar’ diye şakasını yaptık. Ama gerçek oldu. Öğrencilerin bir aylık aldığı bursun tümü kayyımın bir günlük harcaması bile yapmıyordur. Sanki zorla alıyormuşuz gibi göstermişler ve geri istiyorlar. Ya mezun olduktan sonra böyle bir işsizlik ortamında isteseydiler? Ucuz kurtuldum” dedi. (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

101 milyarlık gasp

101 milyarlık gasp

Enflasyonla mücadele adı altında uygulanan Erdoğan-Şimşek programı, enflasyonu düşürmüyor ama ücret ve maaşları acımasızca ezmeye devam ediyor. DİSK-AR’ın araştırmasına göre sadece iki aylık enflasyon nedeniyle işçilerin, memurların ve emeklilerin cebinden en az 101 milyar lira çalındı. “Enflasyonun nedeni ücret zamları” yalanının foyası da açığa çıktı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek imzasıyla taşıt alım satımı hariç ülkedeki tüm alım satım işlemlerinde dövizle ödemenin önü açıldı.

Evrensel'i Takip Et